»Idols« – for præster

Den engelske statskirke vil nu også med på vognen med reality-dillen, og det sker med en serie, der får titlen »Priest Idol«.Deltagerne er en præst og en menighed, og det hele går ud på at bygge en menighed op i det lille samfund Wakefield i Yorkshire, hvor det normale fremmøde i den lokale statskirke i øjeblikket består af ni fortrinsvis ældre personer.
Den valgte præst bliver ifølge Channel 4 sandsynligvis yngre end den gennemsnitlige præst i Church of England.
Præsten skal med hjælp fra et lille panel af rådgivere administrere en sum penge på en sådan måde, at han får vendt udviklingen i kirken. Gennem 12 måneder vil hans anstrengelser blive filmet af Channel 4 og derefter klippet sammen til den færdige serie i tre dele.
Idéen har fuld opbakning fra den udvalgte kirke, Church of St Mary Magdalene.
– De er meget opsatte på at få vendt udviklingen. Det er i virkeligheden deres sidste chance. Kirken står i fare for at lukke, hvis der ikke bliver gjort noget. Biskoppen i Wakefield synes, det er en fremragende idé, oplyser Channel 4’s talsmand.
– Vi håber at kunne præsentere en serie, der er enormt underholdende, samtidig med at den har et seriøst formål, siger han.
Biskop Stephen Platten siger:
– Tilrettelæggerne af programmet henvendte sig til os, og vi følte, det var en gave, vi fik tilbudt. Hvis vi kan få fat i den rigtige præst, hvis det lykkes os at få en udvikling i gang, så kan det opmuntre andre i samme situation.
Showet vil blive vist i slutningen af 2005.