Hvorfor i alverden skal jeg tro?

Dette er en historie om, hvad to personers mailskriverier kan ende medHvad gør, at nogle personer begynder at tro på Jesus? Svaret stiller de fleste personer nok. Men der findes 1000 forskellige svar.
I bogen „Hjælpekunst“, som for nylig er udkommet på forlaget Mediacellen, følger vi med i to personers mail-skriverier med hinanden. Den ene er Mikael R. Andreasen, en god, gammeldags kristen, som kommer i kirke – og i øvrigt er helt tosset med al den musik, som man ikke normalt hører.
Det er Stine Forsberg også, altså den anden person. Hun kommer ikke i kirke – og har ikke tænkt særlig meget over alt det med Gud. Lige indtil hun halvironisk spørger Mikael:
Hvis du kan forklare mig, hvad meningen med livet er, inden jeg lukker øjnene her til aften, så tror jeg, jeg vil være godt tilfreds.

Fra ironi til alvor

Mikaels svar overrasker nok Stine, da hun aldrig rigtig har været klar over, at Mikael var kristen.
De to kender godt nok hinanden i kraft af deres fælles interesse for alternativ musik. Men troen har de aldrig snakket om.
Det går de næste par måneder imidlertid med. De kommer godt nok alligevel vidt omkring i deres mailskriverier. Men de vender hele tiden tilbage til spørgsmålet: Hvad er meningen med livet? Og de spørgsmål, som følger af det.

Plads til undren

Men ved gennemlæsning af bogen kommer det til at stå mere og mere klart: Stine stiller ikke spørgsmål. Men hun undrer sig, og Mikael prøver at hjælpe hende.
Bogen giver på glimrende vis et indblik i, hvordan to personers snak om tro i sidste ende fører til, at en person kommer til at tro.
Den kommer med ét af 1000 svar på, hvorfor nogle personer begynder at tro.

Mikael R. Andreasen:
Hjælpekunst
Mediacellen 175 sider
95 kr.