Kirkelig autohjælp til enlige mødre og ældre

Bilen behøver ikke stå stille i måneder, fordi man ikke har råd til at få den til mekaniker. Man skal bare køre den hen til kirken – så fikser de denUSA: Hvad gør man som enlig mor til tre, der knap nok har råd til at købe mad, når ens bil skal have udskiftet en pumpe, som koster 150 dollars?

Metodistkirker over hele USA reparerer uden beregning biler for folk med stram økonomi

Brandi Huckaby fra Atlantabydelen Powder Springs havde ikke noget svar på spørgsmålet, og derfor stod hendes bil stille i halvanden måned.
– Jeg havde under ingen omstændigheder råd til at få bilen repareret, fortæller hun til United Methodists News Service.
Men så opdagede hun, at en lokal kirke tilbød en lidt usædvanlig form for social hjælp: McEachern Memorial United Methodist Church reparerer gratis biler for folk, som enten har en lav indkomst eller er højt oppe i alderen.
En lørdag i måneden får godt en snes medlemmer af kirkens Car Care Ministry olie på fingrene. De lokale autoværksteder hjælper Car Care-folkene med at lokalisere de personer i området, som har brug for en gratis, hjælpende, olieindsmurt hånd.
Hvis kirkens folk støder på billøse mennesker, som har et reelt behov for eget transportmiddel, så er de ikke blege for at forære en brugt bil til de trængende. På tre år har de således foræret 50 biler væk.

Tandremmen tyndslidt

Bilværkstedet ligger i en slags lade bag ved kirkebygningen, og ofte kan man se 25 mænd beskæftiget med at skifte henholdsvis olie, bremseklodser og udstødningsrør på otte-ti biler.
Brandi Huckaby er meget begejstret for kirkens mekaniske fingre.
– De er helt sikkert en gave fra Gud, erklærer hun med et smil til David McCoy, som tilser arbejdet på Huckabys bil. Han er uddannet flymekaniker og kom med i Car Care Ministry i 2002. Han bemærker, at tandremmen på Brandi Huckabys bil er tæt på at gå i stykker.
– Når du har svært ved bare at skaffe mad på bordet, så kommer regelmæssige eftersyn på bilen langt ned på listen af prioriteringer, siger han og fortsætter:
– Hvad jeg håber er, at når folk går væk herfra, så ved de, at vi elsker dem.
Car Care teamet er ikke noget enestående for McEachern Memorial United Methodist Church. Metodistkirker over hele landet tilbyder en lignende service til lavindkomstgrupper, og flere kirker reparerer tillige computere, som de forærer til fattige studerende.
– jeli