Billy Graham kan endnu

USA: I den forgangne uge talte den 86-årige evangelist Billy Graham ved en firedages kampagne i Rose Bowl, Los Angeles.
Graham lider af Parkinsons syge og bruger i øjeblikket en rollator, mens han forsøger at genvinde den fulde førlighed efter et par fald tidligere på året, hvor han pådrog sig tre brud på bækkenet.
Veteranevangelisten arrangerer ikke længere selv sine kampagner, men er altså endnu ikke holdt op med at tale til store menneskemasser.
Det er i år 55 år siden, at Billy Graham holdt sin første kampagne – som fandt sted i netop Los Angeles – men hans budskab på den netop overståede Greater Los Angeles Crusade at the Rose Bowl var i essensen det samme som dengang.
Graham har endnu ikke afgjort, om han vil tale ved endnu en kampagne, men noget tyder på det:
– Jeg ved det ikke. Jeg kan ikke sige, at denne kampagne er den sidste, for i øjeblikket tænker vi på at tage til New York i juni. Hvis Gud giver mig styrke her, så vil det være en indikation af, at jeg godt kan tage til New York, sagde Billy Graham i et interview forud for møderne i Los Angeles.
Organisationen bag Billy Graham oplyser, at han har prædiket for omkring 210 millioner mennesker i 185 lande, og dermed er han angiveligt den person i verden, som har prædiket for flest mennesker.
Før i tiden var platformen næsten for lille, når Graham med lange skridt gik frem og tilbage foran menneskemængden med Bibelen i den ene hånd og med formaning i stemmen. I Los Angeles blev han denne gang siddende i sin stol, da han kom med opfordringen til at tage imod Jesus Kristus.
Kampagnen i det 93.000 siddepladser store stadion var finansieret af 1400 kirker, som tilsammen havde investeret 5,4 millioner dollars i begivenheden. Omkring 20.000 frivillige – heriblandt et kor på 6000 medlemmer – fik tingene til at glide, og møderne blev tolket til i alt 26 sprog ved hjælp af 17.000 hovedtelefoner, som de fremmødte kunne låne.
– jeli