Lone Hertz udgiver Thomasevangeliet

Lone Hertz har interesseret sig for Thomasevangeliet i flere år, fortæller hunSkuespilleren Lone Hertz og guitaristen Lars Hannibal udgiver en cd med oplæsning af Thomasevangeliet.
Det begyndte med fem kirkekoncerter med Thomasevangeliet i maj til støtte for Folkekirkens Nødhjælp.
Kirkekoncerterne blev en succes. Lone Hertz og Lars Hannibal har derfor fortsat samarbejdet med udgivelsen af Thomasevangeliet på cd i denne uge. Til januar indleder de to en turné med evangeliet.
Lone Hertz fortæller, at hun har interesseret sig for Thomasevangeliet i flere år.
– Jeg interesserer mig for religiøse og spirituelle tekster. Og har sådan set bare gået og luret på en anledning til at fremføre det. Jeg vil gerne bringe teksten ud til så mange mennesker som muligt.

Hannibal spiller på lut

Lars Hannibal sætter musik til teksten på sit andet hovedinstrument lutten. Han kendte ikke Thomasevangeliet på forhånd, men blev hurtigt grebet af det følelsesmæssigt.
– Teksterne er stærke og taler om blodhævn og retfærdighed, der skal ske med sværdet i hånd, men samtidig besidder de en poesi og en åbenhed. De kan forstås som rettesnore. Vi håber også, at Jesu ord i Thomasevangeliet kan give unge mennesker noget. De er ofte meget åbne i deres åndelige søgen, siger musikeren.
Thomasevangeliet er ikke et evangelium i gængs forstand. Der er ingen egentlig handling, men i stedet 114 udsagn og små taler, som tilskrives Jesus.
Evangeliet menes at være skrevet af disciplen Thomas, men det ligger ikke helt fast.
Lone Hertz har stadigvæk succes med oplæsningen af Johannesevangeliet og en dogmeteaterforestilling af Johannes Åbenbaring.