Sikker juleglæde

Jeg læste engang om en undersøgelse, som viser, at et menneskes indstilling i 80 procent af alle tilfælde er afgørende for, hvilket humør man er i, eller hvilken tilgang man har til en opgave eller en udfordring. Det er måske derfor, at apostlen Paulus skriver, at vi skal glæde os og glæde os altid. Livet kan ellers hurtigt drukne i juleræs, lange arbejdsdage, panderynken over kontoudtog og vedligholdelse af hus, bil eller cykel. Så kan glæden over at være til og at være elsket af Gud ind imellem synes uendelig langt væk som et ekko fra en distant fortid.
Men sandheden er jo, at for ethvert menneske er forudsætningerne for at glæde sig til stede. Vi behøver blot at blive stille et øjeblik og tænke efter: Det største, som nogen nogensinde kommer til at gøre for os; det største og mest glædelige, som vi nogensinde kommer til at opleve – det er allerede gjort, og det er allerede sket!
Det er dét, vi fejrer i julen. At Gud gav sin søn; at Jesus blev et spædbarn med det primære formål at dø omkring tre årtier senere.
Prøv en gang at tænke på, hvad Guds gave betyder for dig:
Du er nu fuldkommen i Guds øjne, for din byrde af synd, skyld og skam blev væltet over på Jesus.
Og Jesu død på korset skaffede dig ikke kun tilgivelse for synd, så Gud i dag ser på dig som én, der aldrig har syndet. Jesus gjorde arbejdet færdigt ved at bortskaffe, udslette og tilintetgøre synden med ét eneste offer, så al synd i fortid, nutid og fremtid er sonet (Heb. 9:24-26) .
Det er derfor ikke din synd, der holder dig på afstand af Gud og alle hans rigelige velsignelser, for julebudskabet er, at Gud står med åbne arme og siger „kom“.
På den baggrund betyder det ikke så meget, at kontoen sidst i december er gået i rødt, at kollegerne nogen gange træder dig lidt over tæerne, eller at ægtefællen bliver småmuggen i juletravlheden. Du kan se stort på alt dette og glæde dig over Guds gode gave til dig.