Ung kirke samler soveposer til hjemløse

100 soveposer, liggeunderlag og tæpper blev indsamlet i søndagsKØBENHAVN – [RE:GEN], der er en et år gammel baptistkirke i København, indsamlede sidste søndag omkring 100 soveposer, liggeunderlag og tæpper til hjemløse i København.

Thomas Willer blev inspireret til indsamlingsprojektet, da en hjemløs bad om hans liggeunderlag

Thomas Willer, der er præst i [RE:GEN], fik inspiration til indsamlingen af soveposer til hjemløse for et par uger siden.
– Jeg kom gående ved Nørreport Station, da en hjemløs råbte til mig, om han ikke måtte få mit liggeunderlag, som jeg havde under armen.
– Jeg gik blot videre og ind i S-toget. Men jeg vendte alligevel om, steg ud af toget og gav liggeunderlaget til den hjemløse. Flere andre hjemløse spurgte også om et liggeunderlag. Det satte tankerne i gang, fortæller Thomas Willer.
Menigheden vil selv dele nogle af soveposerne ud. Resten vil de videregive til „Kofoeds Kælder for hjemløse“ på Kofoeds Skole. De hjemløses blad, Hus Forbi, vil [RE:GEN] også tilgodese.
– I søndags solgte vi risengrød i caféen for omkring 400-500 kr., der skal gå til Hus Forbi, fortæller Thomas, der er 27 år og sociolog.
Han er ansat på halvtid som ungdomskonsulent i Baptistkirkens Børne-og Ungdomsforbund og på halvtid i Statens Børneråd som forskningsmedarbejder.
[RE:GEN] henvender sig først og fremmest til unge og teenagere. Gudstjenesterne holdes i Café Selina i Skindergade i København hver søndag eftermiddag, hvor caféen holder lukket. Der er 30 medlemmer i kirken. Der kommer op til 50 mennesker til gudstjenesterne fortrinsvis unge, fortæller Thomas Willer.
Sol-