De skaber stærke familier

Hjælp til stressede familier fra irsk parDanmark får i den kommende uge besøg af nogle gode og efterspurgte familie-rådgivere.

Derek og Trich Dodd

Det er Derek og Trich Dodd fra Irland. De har to gange undervist på familie-sommerlejre i Danmark, – dels på UMOs lejr, dels på Familier på Vej.
Nu har nogle af de tidligere deltagere på deres kurser fået dem på besøg i en uge, hvor de underviser i forskellige menigheder.

Overvandt striden

De to har personligt overvundet striden mellem katolikker og protestanter. Hun kommer nemlig fra en katolsk baggrund og han fra en protestantisk. Men kærligheden overvandt det gamle had.
Derek var oprindeligt forretningsmand. Først i Dublin og så i udlandet. Han var ansat af et multinationalt selskab i Holland, hvor parret har boet i 26 år. Så de er næsten mere hollandske end irske.
I Holland blev de personligt troende og kom med i en international menighed i Den Haag, hvor de hjalp mennesker med dybe familie- og personlige problemer.
Arbejdet var så stort, at de i 1979 besluttede at gå fuldtids ind i Ungdom Med Opgave (UMO) i Holland og arbejdede med en såkaldt discipeltræningsskole, rådgivning og sjælesorg.

Familierådgivere

I 1985/86 uddannede de sig som familierådgivere på University of the Nations på Hawaii.
Dodd-familien har været pionerer i familiearbejdet i Holland, de har holdt træ-ningskurser for at udruste andre til genopretning af familier. De har også været med i lederskabet for UMO i Holland som koordinatorer for sjælesorg.
Familien Dodd har to døtre: Sarah som er gift med Andrew og Rebecca som er forlovet med Martijn (de skal giftes i maj 2005).
Siden de flyttede til Irland i september 1999 har Derek og Trich etableret „Family Life Resources“.
De arbejder fortsat sammen med UMO i Irland, men de arbejder lige som UMO på tværs af alle kirkeretninger og forsøger at påvirke samfundet med positive værdier.
Deres fokus er at styrke og udruste familier igennem undervisning, træning og rådgivning. De er fortsat undervisere i UMO’s internationale træningsprogrammer.
I Danmark skal de undervise dels enkelte aftner, dels i to weekender. Det begynder søndag den 23. januar i Esbjerg, mandag følger Korsør, tirsdag Aabenraa, onsdag Silkeborg, torsdag Kolding, fredag Grindsted, lørdag Vigerslev i Valby og søndag Karlslunde. De tolkes og ledsages af Bente og Preben Sørensen.

Stress i familien

Politiassistent Benny Clausen, Haderslev, som har koordineret møderne, siger at det, der især har været interesse for at høre om er: „Stress i familien“ og vejledning om at opbygge stærke familier.
Af andre emner, som de arrangerende menigheder har ønsket at høre om, er „Sunde relationer mellem generationer“, „Kendetegn for stærke familier“, „Hvordan hånd-terer jeg seksualiteten før ægteskabet?“, „Kæmp for familien“, „At møde hinandens behov i ægteskabet“, „Kommunikation og seksualitet i ægteskabet“, „Moderskab/At forstå dit lille barn“, „At holde kærligheden levende“, og „Hvordan får vi vore børn til at følge os som kristne“?
Som det fremgår er det vedkommende og relevant undervisning. Begge er gode talere, og Trich har desuden en særlig gave til at give profetiske ord ind i situationen. De mange, som er blevet hjulpet af deres undervisning og varme omsorg, vil sikkert se frem til at møde dem igen.
/Henri Nissen