Inspiration til at evangelisere

„Er der bid?“ kan bruges af både den enkelte og i cellegrupper og til kurserEr der bid? er en glimrende lille bog om venskabsevangelisation og personlig sjælevinding. Først og fremmest er den en lige-i-øjet motivation, og dernæst er der nogle gode, men trods alt almindelige betragtninger omkring metoder, anledninger, forbøn mv.
Bogen er i hardback i et handy lille format, og det trækker ikke fra, at indholdet illustreres med en række striber fra en af mine yndlingstegneserier, Steen og Stoffer.
Som sagt er bogen først og fremmest en motivation til den troende, og bogen lægger godt fra land med en understregning af vigtigheden af, at kristne er personligt involveret i at vinde mennesker, og en række fine betragtninger over den enkeltes betydning for de konkrete mennesker, vi møder, og værdien af den enkeltes indsats, selvom det kan forekomme kun at være en dråbe i havet. Bogen er letlæst og velskrevet med mange rammende vendinger og sandheder.
Længere henne i bogen bliver indholdet mere konkret, men måske også en anelse ordinært. Men læseren præsenteres i hvert fald for en lang række gode råd om nødvendigheden af forbøn, om hvor meget vore handlinger siger, om visdom, i hvad vi siger, om den forudgående præevangelisation over for søgende mennesker mv.
Det er måske lidt flot at sige, at denne del siger sig selv, men der er dog tale om emner, hvor det er svært at mene andet, end at vi netop skal bede, være víse, være opmærksomme på, hvor langt den anden er osv.
Det ændrer imidlertid ikke på, at selv for en „gammel“ kristen som undertegnede er bogen inspirerende, og den ville uden tvivl også kunne anvendes i forbindelse med evangelisationskurser i en menighed eller til fælles læsning i en cellegruppe. Det bør også nævnes, at ikke alene er der en god litteraturliste bag i bogen, men også en specifik liste med bøger, som man kan give til ikke-kristne.

Tor Erling Fagermoen og
Espen Ottosen: Er der bid?
– disciple, der vinder disciple
123 sider • 108 kr.
Logos Media