Regn først og fremmest med Gud

“Overgiv din vej til Herren, stol på ham, så griber han ind” (Sl. 37,5)

Af Oswald Chambers:
Engelsk forfatter og
bibelskolelærer (1874-1917)

Det ser ud til at Gud på en herlig måde vælter de ting, som vi har planlagt uden at tage ham med i vores beregninger. Vi kommer ind i omstændigheder, som ikke var valgt af Gud, og pludselig ser vi, at vi har glemt at regne med ham; han var slet ikke med i vores betragtninger. Den væsentligste modgift mod bekymring er at tage Gud med som den betydeligste faktor i alle vores beregninger.
I vores religiøse liv har vi tradition for at sætte Gud først, men vi er tilbøjelige til at tænke, at det nærmest er uforskammet at trække ham med ind i de små ting i dagligdagen. Hvis vi tror, at vi skal tage søndagstøjet på, før vi kan komme i nærheden af Gud, kommer vi aldrig til at leve i hans nærhed. Vi må komme, som vi er, midt i hverdagen.
Regn ikke med det onde. Mener Gud virkelig, at vi ikke skal regne med det onde? “Kærligheden … regner ikke med det onde.” (1. Kor. 13,5 RV) Kærligheden er ikke uvidende om det ondes eksistens, men den tager det ikke med som en faktor, der skal regnes med. Uden Gud er vi opslugt af ondskabens magt; vi laver vores beregninger med det i tanke og drager alle vores slutninger ud fra det perspektiv.
Regn ikke med, at der sikkert er noget, der går galt. Du skal ikke forsøge at værne dig imod alt det, som kunne gå galt, men i stedet skal du stole på Jesus Kristus. Jesus sagde: “Lad ikke jeres hjerte forfærdes.” Det er ikke Gud, der skal bevare dit hjerte fra at forfærdes. Det er en befaling til dig: “Lad ikke …“ Tag dig selv i nakken 100 gange om dagen om nødvendigt, indtil du kommer i vane med at sætte Gud først og regne med ham.


Selv om Oswald Chambers kun har skrevet én bog selv, bærer over 30 titler hans navn. Bøgerne blev til ved, at hustruen, Biddy, skrev notater fra hans bibeltimer. Efter Chambers død blev det hustruens og datterens livsopgave at videregive hans ord til hele verden. Bogen Alt For Ham er den mest læste andagtsbog i den engelsksprogede verden.