Ungdomsskole klar med musical om valg

Lærere og elever på Sommersted Ungdomsskole har arbejdet på højtryk med musical
SOMMERSTED – Hele Danmark diskuterer det kommende folketingsvalg, og det må siges at være perfekt timing, at lærere og elever på Sommersted Ungdomsskole i weekenden er klar til premieren på musicalen „Dit liv, dit valg.“

Der er ikke kun brug for skuespillere til en musical. En stor del af eleverne har knoklet med de praktiske gøremål

Nu handler musicalen ikke om folketingsvalg, men om alle de langt vigtigere valg, som mennesker må træffe i løbet af livet. Blandt andet valg af karriere, ægtefælle og Gud.
Musicalen er bygget op omkring en tv-udsendelse af samme navn, hvor man følger fire personer fra vidt forskellige samfundslag gennem perioder af deres liv.
Studievært på programmet er „Tjekkede Orla“, som spilles af Steffen F. Wind fra 10. klasse. Elevernes egen pr-gruppe har interviewet den tjekkede vært.
Hvad synes du om at være med i tv-programmet „Dit liv, dit valg?“
– Det er meget godt, det giver et indblik i virkeligheden – derude hvor alt kan ske.
Hvordan tror du, udsendelsen kommer til at gå?
– Det kommer til at gå formidabelt, da det jo er mig, der er studievært. Folk vil sidde klistret til „skærmen“. Der vil ikke være nogen folk på gaden, da alle vil se mit tv-show.
Hvordan fik I ideen til, at musicalen skulle udformes som et tv-program?
– Nu har der været Big Brother, det viser ikke det rigtige liv – derfor ideen. Hvorfor ikke lave et show, der viser folks rigtige liv.
Både lærere og elever har knoklet med at skrive sange, øve replikker, designe og sy kostumer, lave scene, kulisser og mange andre ting. Men alt skulle være klart, når de første publikummer møder op i skolens hal i aften, torsdag den 27. januar.
Musicalen vises igen fredag formiddag og aften.
– ole