Årets sus for teenagere

Tusindvis af teenagere samles hvert år til en uges forældrefrit samvær i TysklandTYSKLAND – Midt i den varme august i Tyskland, hvor folk går rundt og sveder og glæder sig til, at det bliver lidt koldere igen, samles flere tusind unge til en lejr, hvor de lærer om Jesus, hygger sig, får nye venner og har det sjovt. Det er TeenStreet.

Teenstreet byder hvert år på masser af spændende aktiviteter og hyggeligt samvær med kristne teenagere fra mange forskellige lande

Ideen med TeenStreet startede i år 1992. Fire personer sad og spiste pizza, da de fik en drøm om at starte en international lejr for unge. En lejr, hvor man skulle vise de unge, hvilken vej de skal følge i livet.
Første TeenStreet var i sommeren 1993, hvor der var 56 mennesker samlet på en skole i Offenburg i Tyskland. Siden har der været TeenStreet hver sommer, og deltagerantallet er vokset hver gang.
TeenStreet 2004 var i Oldenburg, hvor 3645 unge fra 20 forskellige lande var samlet. Temaet var “Driving at the Speed of Life”
TeenStreet er for alle unge i alderen 13-17 år. Det er en lejr for unge, der ønsker at vokse i et tættere forhold til Jesus. TeenStreet bliver holdt af missionsorganisationen Operation Mission (OM)
Hver morgen er der morgenmad, inden dagen begynder med møder og personlig andagt. Til møderne er der blandt andet drama og dans, filmklip og musik. Efter middagsmad er der fri indtil aftensmaden, hvor der er muligheder for at dyrke sport, synge, være kreativ og andre spændende ting.
Om aftenen efter aftensmaden er der lovsangsmøde med god lovsang og musik.
Alle bliver inddelt i grupper af cirka seks personer – alle af samme køn. Sammen med en leder samles man to gange dagligt, morgen og aften, med sin gruppe til andagt og hygge.
Fordi der er så mange, der kommer til TeenStreet, er der brug for meget plads, og derfor bliver TeenStreet holdt på store kongresområder, hvor man enten sover i militærtelte eller på de nærliggende skoler.
En dag i løbet af ugen samler man penge ind til et godt formål. TNT (Teens Need Teens) hedder indsamlingsprojektet. Allerede inden Teenstreet samles der sponsorer sammen, og i løbet af ugen er der forskellie aktiviteter, der skal give penge til projektet. Hvad pengene skal gå til, skifter fra år til år. Et år kom der nok penge ind til at købe en bus til gadebørn i Filippinerne, et andet år blev der samlet penge ind til Dallitter i Indien.
TeenStreet er ikke længere kun et tysk fænomen. Nu er der også TeenStreet hvert år i Brasilien og i Tjekkiet, og der er planer om at starte TeenStreets blandt andet i Asien. I 2005 holdes det tyske TeenStreet i Münster fra den 30. juli til den 6. aug. Temaet i år er Time Machine (tidsmaskine), hvor man kigger på fortiden, nutiden og fremtiden.

Af Gunnvá Krett Áargarð