Kristent tv til irakere for første gang

En irakisk præst laver kristne tv-programmer fra gaderne i BagdadIRAK: Selv om frihedens vinde på mange måder blæser over Irak efter det nyligt overståede valg, er de tre procent af befolkningen, der er kristne, stadig en minoritet, som ofte overses eller direkte trues.Alligevel har de kristne trodset trusler om bombesprængninger, og nye kirker har set dagens lys, kristne bogbutikker er åbnet, og som noget nyt har en irakisk præst for så vidt vides første gang lavet kristent satellit-tv for irakere, oplyser den kristne tv-station Sat7, der skal udsende programmerne.
– Jeg vil gerne opmuntre det kristne fællesskab og mit folk, siger præsten, Haitham Akaram, der er vært på programmet „Hjælp fra det højeste.“

Vigtigt at være synlig

Programmet indeholder interviews med folk på gaden i Bagdad om emner som „vrede og hævn“, „hvordan behandler man traumatiserede børn“ og „håb for fremtiden“.
Præsten mener, det er vigtigt at være synlig på satellit-tv. Under Sadam Hussains regime havde ingen irakere satellit-tv, men i dag bliver mange irakere indendøre om aftenen og ser tv, fordi de er bange for at gå ud.
– De fleste familier i min kirke ser kristne tv-programmer. Derfor er tv-mediet den måde, hvorpå jeg kan få kontakt med folket, siger Haitham Akaram.
En episode fra det kristne tv-program handler om tilgivelse. I et interview på gaden i Bagdad, siger en mand: Vi skal tilgive, men det kommer an på situationen.
En anden svarer: – Jeg er i stand til at tilgive, men der er grænser. Hvis de dræber min bror, kan jeg ikke tilgive.
Haitham Akaram behandler emnet ved at undervise i, hvad Bibelen siger om tilgivelse, men med den følsomhed, man må have, når man selv bor i det samme ustabile område og oplever de samme følelser som alle andre irakere, oplyser Sat7.
– ole