Over 1500 besøgte kristne stande på helsemesse

– Vi har aldrig før oplevet så stor en seriøsitet blandt messedeltagerne efter at lære Gud at kende som i år, fortæller repræsentant fra Aglow
KØBENHAVN- Der var pakket med besøgende på den årlige Krop-Sind-Ånd Helsemesse i Falkoner Centret på Frederiksberg i sidste weekend, hvor helbredelse i alle afskygninger fra den alternative nyreligiøse verden var til salg hos over 200 udstillere.
Kristne kirker og organisationer var også denne gang på pletten. Det var „I Mesterens Lys“ ved Ole Skjerbæk Madsen og missionsorganisationen Areopagos, Folkekirkens Stiftsudvalg for nyreligisiøsitet og kvindeforeningen Aglow.
Alle medarbejderne havde travlt med forbøn og samtale på helsemessen, fra den åbnede fredag kl. 10.00 til lukketid søndag kl. 18.00. Mindst 1500 af de omkring 10.000 messedeltagere besøgte de kristne stande for at få forbøn og/eller en samtale.
– Vi har haft utrolig travlt hele weekenden. Vi har været tre medarbejdere på standen i Aglow hele tiden, og vi har knap nok haft tid til at holde pauser. Aglow har været med på messen syv-otte år i træk. Men vi har aldrig oplevet sådan en åbenhed og seriøsitet fra mennesker, der virkelig søger Gud, som i dag, fortæller Anette H. Larsen, der var ansvarlig for Aglow-standen i weekenden.

Samme bibelvers til konfirmation

Fredag holdt den kristne livsstilscoacher Lotte Christiansen foredrag for godt 25 mennesker, hvoraf mange fik en meget stærk berøring med Gud, da de fik forbøn.
– Mennesker åbner for de dybeste problemer i deres liv. Vi beder for dem og taler med dem. Over ti gav konkret deres liv til Jesus. Vi henviser derefter til en menighed.

– Det her er Danmarks bedste missionsmark. Vi taler og beder med folk konstant, og flere giver deres liv til Jesus, siger Irene Poulsen fra Aglow om helsemessen.

– En kvinde kom og fortalte, at vi havde bedt for hende på sidste års messe, da hun var syg. Siden har hun været rask, fortæller Anette H. Larsen.
På alle tre kristne stande blev der flittigt delt små kort med bibelvers ud.
– En kvinde blev rørt til tårer, da hun læste sit. Det var samme bibelvers, hun fik til sin konfirmation. Vi oplever jævnligt, at mennesker trækker det samme bibelvers, som de fik dengang, fortæller Anette H. Larsen.

Boghandel solgte kristne symboler

Også i folkekirkens stand på helsemessen var der stor begejstring. Over 300 besøgte standen og talte med en af dens medarbejdere.
Bethesda Boghandel havde et lille udvalg af bøger, kors og andre kristne symboler med på standen.
– Det er helt fantastisk. Folk er bare så åbne, vi får lov til at fortælle så meget om Jesus, lød det begejstret fra boghandlens leder Flemming Friis Jacobsen.
„I Mesterens Lys“ bad for 535 besøgende på helsemessen. Over 50 kom til et foredrag med foreningens leder Ole Skjerbæk Madsen, og små 40 deltog, da Gerner Zimino talte og bad for syge.
Dialogsekretær i missionsorganisationen Areopagos Lars Mollerup–Degn holdt foredrag om pilgrimsvandringer og labyrinter.
En dramaopførelse af Johannes’ Åbenbaring af skuespiller Lone Hertz blev med 23 tilskuere derimod ikke det store trækplaster på messen.