Hvad du vil få

„Men dig giver jeg livet som bytte, overalt hvor du går hen.“ (Jer. 45,5)

Det er Herrens urokkelige hemmelighed til dem, der stoler på ham: „Jeg giver dig livet.“ Hvad mere kan et menneske ønske sig end sit liv? Det er den væsentlige ting.
„Livet som bytte“ betyder, at hvor du end går, selv ned i helvede, vil du komme ud derfra med livet i behold, intet kan skade det. Så mange af os er så betaget af de ydre ting, ikke bare i form af besiddelse eller ejendom, men af velsignelser. Alt det skal forsvinde; men der er noget større, som aldrig kan forsvinde, – det liv, der er „skjult med Kristus i Gud.“
Er du parat til at lade Gud tage dig ind i fællesskab med ham selv og ikke mere interessere dig for, hvad du kalder „de store ting“? Er du parat til helt at give dig over og give slip? Prøven på overgivelsen er, at man lader være at sige: „Ja, men hvad så med det her?“
Vogt dig for formodninger. Når du siger: „Hvad så med det her?“ betyder det, at du ikke har overgivet dig helt, du stoler ikke virkeligt på Gud. Men i samme øjeblik du virkelig overgiver dig, tænker du ikke længere på, hvad Gud nu vil gøre. Overgivelse betyder, at du nægter dig selv den luksus at stille den slags spørgsmål.
Hvis du giver det hele over til Gud, siger han straks: „Jeg giver dig livet som bytte.“ Når folk er trætte af livet, kommer det af, at Gud ikke har givet dem noget, de har ikke fået deres liv som bytte. Vejen til at komme ud af den tilstand er overgivelse til Gud. Når du når igennem til overgivelse til Gud, bliver du den mest overraskede og hjertensglade skabning på jorden; Gud har fået dig betingelsesløst og har givet dig dit liv. Hvis du ikke er nået derhen, er det enten på grund af ulydighed, eller fordi du nægter at blive enfoldig nok.

Af Oswald Chambers