Revolutionen starter på Glow Festival

Sidste år var det fortrinsvis rock, der blev præsenteret på Glow Festival i Lunderskov.
I år er programmet mere varieret, når den kristne festival løber af stabelen i august
„Start the revolution“ lyder temaet på Glow Festival 2005, der finder sted i Lunderskov fra den 12.-14. august.

Et af de spændende indslag på årets Glow Festival er amerikanske 4th Avenue Jones, hvis musik minder om Black Eyed Peace

Man kunne indvende, at det i sig selv var revolutionært, da koncertforeningen Glow Concerts sidste år viste, at det er muligt at skabe en kristen festival på dansk grund uden at bukke under økonomisk.
Temaet går dog ikke så meget på selve festivallen, men mere på hele det danske land. For arrangørerne ønsker med årets festival at lægge grunden for en kristen revolution. En revolution, der starter i det små, for eksempel ved at man tager en ikke-kristen ven med på festivallen.

Gensyn med Day of Fire

Arrangørerne har for nylig offentliggjort de første sangere og bands, der gæster festivallen. Allerede nu tyder det på, at udbudet bliver mere varieret end sidste år, hvor det fortrinsvis var rockmusik, der blev præsenteret fra scenen.
Var man glad for programmet sidste år, bliver man ikke skuffet, for igen i år bliver der masser af rock, ikke mindst fra amerikanske Day of Fire, som overraskede mange med deres pågående musik og vidnesbyrd ved tre koncerter i Danmark i efteråret.
Bandet ledes af den karismatiske forsanger Josh Brown, der efter en broget fortid med masser af stoffer som forsanger i bandet Full Devil Jacket, blev kristen og startede bandet.
I en ikke nær så tung udgave stiller det amerikanske band Mute Math, som leverer et frisk pust af rock, jazz og elektronika. Forsanger Paul Meany har tidligere stiftet bandet Earthsuite, der stoppede i 2002, og siden har han beskæftiget sig med Mute Math, og når bandet gæster Danmark, har det en spritny cd med i bagagen.

Hiprocksoul og fangekor

Er man mere til musik à la Black Eyed Peace, kan man godt begynde at glæde sig til endnu et amerikansk band, 4th Avenue Jones. De seks medlemmer blander elementer fra hip-hop, rock og soul, mens de kaster håndtegn, advarer mod at tage stoffer og fortæller om deres tro på Jesus.
– Vores mission er at forandre verden, én lytter ad gangen. Vi spiller street musik, og vi prøver at fortælle verden, hvad vi gemmer i vores hjerter. Begge dele er lige vigtige, siger forsanger Ahmed, der tidligere har været et ret stort navn i det amerikanske hiphop-miljø.
Igen i år bliver Glow Festival et fornemt udstillingsvindue af talentfulde bands fra den hjemlige kristne musikscene.
Foreløbig er fire danske navne offentliggjort, og størst opsigt vækker uden tvivl Fangekoret fra Vridsløselille Statsfængsel, som i efteråret fik stor medieopmærksomhed med deres cd „Forbryderalbummet.“
Koret består af indsatte fanger og ledes af fængslets organist Louise Adrian, som har formået at give de indsatte en mere meningsfyldt tilværelse. Flere af fangerne er personligt kristne, mens andre har meldt sig til koret, fordi de holder af musikken, der spænder over gospel, salmer, rap og traditionel rock.

Dansk udstillingsvindue

Der bliver også et genhør med jyske Spark, som siden sidste års festival har haft så travlt med koncerter, at de i foråret har måttet tage en pause for simpelthen at puste ud. Men til august i Lunderskov skulle de være helt på toppen igen.
Et af de nye danske navne, som ikke var med sidste år, er Sumptuous Scar, der blev stiftet i 2003. Selv betegner de fem medlemmer deres musik som dramatisk, udtryksfuld og slagkraftig rock.
Endnu et genreskift står den danske gruppe Sound Talk for. Gruppen spiller jazz og ser det som sin opgave at udbrede det kristne budskab gennem jazzmusikken.
Billetsalget til Glow Festival er allerede startet på aheadtickets.dk.
Følg med i Udfordringen, efterhånden som flere bands kommer på plakaten, og læs de enkelte bands og musikeres vidnesbyrd.