Droppede karrieren

Kamilla Lindskov Jørgensen levede det perfekte ungdomsliv og havde i fem år en karriere i modebranchen, som de fleste af hendes veninder ville have givet hvad som helst for.

Kamilla Lindskov Jørgensen var lidt af en kontrol-freak

Kristendommen interesserede hende ikke, selv om hendes katolske mor havde lært hende at bede aftenbøn.
– Men efter fem år gav karrieren ikke længere mening. Jeg arbejdede hårdt og kæmpede, som om det gjaldt liv og død, men det handlede i virkeligheden kun om tøj og sko. Jeg føl­te, at jeg bare bidrog til andre kvinders forfængelighed og overflade, men hvorfor skulle jeg det, når jeg egentlig gerne ville bidrage med noget mere menneskeligt, fortæller hun.
Samtidig mistede hun sin kæreste, og da hun delte sine frustrationer med veninderne, kunne hun ikke bruge deres reaktioner til noget som helst.
– Alle ville fikse mig og forklare, hvordan jeg skulle komme ud af min krise. Ingen lod mig bare være ked af det, forklarer hun.
I stedet tog hun imod tilbuddet, da hendes storebror inviterede hende med i Natkirken ved Vor Frue Kirke i København. Og atmosfæren fangede hende med det samme.
– Det må have været surt for dem, der arrangerede det, for jeg sad og hylede under alle andagterne. Men der var ingen, der prøvede at fikse mig, jeg fik lov til at sidde for mig selv og finde ud af mine problemer, fortæller hun.
Den nat begyndte Camilla at tro på Gud. Siden valgte hun at droppe karrieren, og i dag arbejder hun på en café i København. I fritiden er hun selv med til at arrangere natkirke.
– Før var jeg lidt af en kontrol-freak, det var mig, der styrede bussen. Men den nat i kirken lærte jeg, at jeg ikke kontrollerer alt. Der var noget, som var større end mig. Gud var der.
Natkirken blev startskuddet for Kamilla, men det har været en lang proces for hende at blive kristen.
– Jeg er overbevist om, at jeg har gjort det rigtige, men jeg føler stadig, at jeg er på vej. Måske sidder jeg som 96-årig og er enormt afklaret.