24 fanger blev kristne

Sudanmissionen fortæller i sit blad om evangelisten Moussa Marcel, som uskyldig blev fængslet, men fik omvendt 24 fanger på to en halv måned…
Men Moussas egen livhistorie er endnu mere fantastisk – klik her og læs denCAMEROUN – Radiomissionær Moussa Marcel fra Cameroun får støtte til sit arbejde gennem det danske missionsselskab Sudanmissionen.
For fire år siden blev han dog sat i fængsel, selv om han ikke have gjort sig skyldig i andet end at forkynde evangeliet, skriver bladet Mission Afrika.
Efter en snak med fængselsinspektøren fik Moussa sin guitar bragt til fængslet, og straks begyndte han at lovsynge Gud mange timer hver dag. Denne noget atypiske opførsel i fængslet pådrog sig hurtigt de andre fangers interesse, og kort tid efter havde han et kor på ikke mindre end 58 fanger. Og senere begyndte han også at holde gudstjenester i fængslet.
Nyheden om fangekoret bredte sig, og de lokale myndigheder var med, da koret gav en stor koncert.
I forbindelse med koncerten fandt myndighederne ud af, at radiomissionæren ikke var skyldig i noget som helst og meddelte ham derfor, at han kunne tage hjem til sin familie. Man opfordrede ham endvidere til at anlægge sag mod den person, der havde fået ham fængslet, men det ville Moussa ikke, for det var Gud, der havde ønsket, at han skulle i fængsel, fortæller han til den norske missionær Thore Eklund.
Moussa sad i fængsel i to en halv måned, og i den periode blev 24 af de 58 fanger kristne, og fem af de 24 lod sig døbe i fængslet.
– ole