Kajas første koncert

Som ny sanger var Kaja Damgaard (34) til sin første koncert med gospelkoret „Footsteps“ i Brande Baptistkirke fredag den 13. maj. Det var den første kulmination på en fire måneder „ny“ hobby.

Kaja Damgaard er kvinden med det rødbrune hår, som står i anden række lige oven over en kvinde med lang, sort striktrøje

– Når jeg tænker nærmere efter, ville tanken om den koncert for et halvt år siden have været næsten utænkelig, fortæller hun og forklarer, hvordan det utænkelige skete:
– Det hele begyndte før jul med filmen „Oh happy day“ – den film har nok fået mange til at sige, at det her må prøves. Det gjorde det i hvert fald hos mig. Jeg „slog så op“ under gospel på internettet, og til min glædelige overraskelse fandtes der et kor i min egen by, Brande.
– Jeg så, at den første øveaften i det nye år var den 14. januar og mødte op. Lige siden har jeg så måttet sande, at det er gået i blodet på mig. Jeg forsømmer helst ikke en eneste øveaften med koret.

Gospel giver et kick

Kaja Damgaards kæreste hedder VillyPetersen, og sammen har de den treårige Andreas. Kaja kalder sig selv en gennemsnitsdansker, når det kommer til det kirkelige – i hvert fald før hun begyndte at synge gospel.
– Jeg kom knap i kirken til højtiderne – det var kun til dåb, bryllup og begravelser, fortæller hun.
– Men det giver mig noget at synge gospel. Jeg behøver ikke springe ud i faldskærm eller hænge ned fra en klippe for at få et sus. Når koret synger flerstemmigt er det virkelig flot, og så behøver jeg ikke søge noget andet sus.

Gospeldrøn i bilen

– Jeg vil aldrig påstå, at jeg er et oplagt emne til „Stjerne for en aften“ eller „Scenen er din“. Men det er heller ikke det, det drejer sig om for mig. Jeg holder af fællesskabet og den varme, som er der – og det lige fra første gang man møder op.
– Musikken gør én glad. Den rummer utrolig meget livsmod og kraft. Heldigvis har der ikke siddet andre i bilen end mig på vej til og fra arbejdet, griner hun.
– jeli