Phanatik/The Incredible Walk


„The Incredible Walk“ er et radikalt album fra Hip Hop-kunstneren og proklamøren Phanatik. Rammen om de 18 numre er, som titlen antyder, et musikalsk skrift om det at gå i fodsporet på Jesus Kristus. Miljøet som teksterne opererer i er amerikansk forstadskultur og alle dets farer for fristelser. Der er således ikke nye landvindinger rent tekstuelt i „The Incredible Walk“ i forhold til de andre udspil fra det amerikanske kristne Hip-Hop manifest „Cross Movement“, der også har Phanatik som hip-hop discipel. Phanatiks lydunivers spiller på to hovedstrenge. For det første er cd’en mere groovy og flydende end den er hård og markeret, så er du til mørk Hip-Hop kaffe med lidt R&B likør appellerer cd’en til dig. For det andet er flere af numrene krydret med hurtige bossanovaagtige synthizeizer beats, som bliver en naturlig puls for de tekstlige proklamationer. Man kan dog blive en anelse forpustet af at lytte til albummet og jeg savner nogle breaks, hvor man kan dvæle ved cd’en evt. igennem beats eller længere overgange uden tekst. Dem har Phanatik ikke levnet mange af, da man føres fra det ene tekstkompakte univers til det andet. Men når dette er sagt lever god kristen Hip Hop i bedste velgående igennem Phanatiks skarpe og præcise ordleg, som jeg tror rammer og inspirerer de fleste, som dyrker hip-hop genren.