Rejse til Paradis

Elin Berglund er en norsk-dansk sygeplejelærer og globetrotter, som kan li’ at forske i den ældste bibelhistorie. Nu arrangerer hun en rejse – til Paradis…
Elin, som nogle læsere vil kende fra bogen „Noahs Ark – fundet igen?“, har allerede mange gange været i Ararats bjerge i Tyrkiet for at finde ud af mere om arken.
Hun har også netop i marts ledt en tur til Egypten og Sinai-ørkenen for at finde spor efter Moses og Josef og det mystiske Hyksos-folk. Men Ararat og landene omkring har en særlig tiltrækning. For det var jo der, det hele begyndte.
I august arrangerer Elin derfor igen en rejse til den del af Mesopotamien og Armenien, som nu ligger i Tyrkiet, og hvor arken ifølge Bibelen strandede.
Og hvis man har visum med hjemmefra, kan man også komme en tur over til det lille naboland Nachivan, som ifølge nogle traditioner var Noahs første by.
Men allerede i juni inviterer Elin på en rejse til Iran og republikken Armenien. Normalt kan man ikke komme ind i Armenien fra den tyrkiske side pga. det gamle fjendskab. Men det kan man altså fra Iran.
I Iran besøger Elin & Co. Salmas, som tidligere hed Dilmun, det sumeriske navn for Paradis, kendt fra Gilgamesh epos.
De skal også „Øst for Paradis“ til et område, som måske var Kains opholdssted.
Paradis er et andet ord for Bibelens dejlige Edens Have, hvor Adam og Eva ifølge 1. Mosebog levede lykkeligt, indtil de syndede og blev jaget ud.
Elin tror, haven lå i Iran eller Tyrkiet, men forsvandt i forbindelse med Syndfloden.
Henri.