70 unge til westernfest

Kristne cowboys og cowgirls fra Sønderjylland mødtes til wild west-fest i HaderslevDet vrimlede med cowboyhatte, revolvere og ægte western-stemning, da 70 unge kristne fra Indre Mission, Luthersk Mission, Dansk OASE, KFUM&K og Pinsekirken for nylig mødtes til en anderledes aften i Haderslev.

Filip Friis (tv) og Jacob Clausen har brugt to måneder på at arrangere en kristen cowboyfest

Allerede da man trådte ind af døren til festlokalet følte man, at man befandt sig i det vilde vesten. Gulvet var dækket af halm, og countrymusikken flød ud af højtalerne.
Hovedparten af gæsterne havde klædt sig i cowboykostumer, som indbydelsen lagde op til. Af den grund bar de i dagens anledning pistoler og cowboyhat, hvilket de ellers ikke gør til ungdomsmøderne i de forskellige foreninger, siger én af initiativtagerne, Jacob Clausen.
Ankom på heste
Sammen med sin medarrangør Filip Friis kom han ridende ind i festlokalet på to heste, da gæsterne havde indfundet sig og fået udleveret en sherifstjerne i baren, der var opbygget af halmballer.
Under middagen blev festens bedst udklædte cowgirl og cowboy kåret. Og senere blev der dystet i cykelridning og hesteskokast. Og sidst på aftenen dukkede en professionel linedanceinstruktør op og instruerede forsamlingen i rigtig westerndans.
Trods aftenens karakter var der også lidt åndeligt til saddeltasken. Indremissionær i Haderslev, Henrik Christensen, holdt andagt med inspiration fra historien om den hvide hest i Johannes Åbenbaringen. Og bandet Eternal Spring fra Bylderup-Bov spillede op til lovsang, inden festen fortsatte med hygge og snobrød omkring bålet.
Behov for gode rammer
Ideen til festen opstod, da Filip Friis og Jacob Clausen pludselig så behovet for at arrangere en særlig sammenkomst for kristne.
– Vi har oplevet, at kristne brødre og søstre har vendt troen ryggen for at dyrke samfundets øvrige tilbud. Derfor var der behov for en fest, hvor kristne unge kunne more sig under ordnede forhold, fortæller de.
De har brugt to måneder på at planlægge festen, som fandt sted i Jacobs fars værksted. 200 indbydelser var på forhånd sendt ud til kristne foreninger i Sønderjylland.
– Vi havde håbet, at mellem 30 og 45 gæster ville tage imod tilbudet, så det var pragtfuldt, at der kom næsten 70 gæster, siger Filip Friis.
Jacob Clausen glæder sig også over, at det lykkedes at samle unge fra så mange forskellige kristne foreninger.
– Hver ungerdomsforening afholder sine egne arrangementer, som unge fra andre foreninger ikke støtter op om. Så det var dejlig at få en sjov oplevlese sammen med sine kristne brødre og søstre, siger han.
De to leder-cowboys har fået masser af positiv respons og opfordringer til at arrangere en lignende fest en anden gang. Indtil videre vil de dog tage en slapper i sommerferien, men de afviser ikke, at der kunne blive tale om en ny fest til efteråret.
– ole