Tidligere død taler i Kolding

Daniel Ekechukwu døde i en bilulukke, men blev vakt til live igen. Nu taler han på Apostolsk Kirkes sommerstævne i KoldingI uge 27 afholder Apostolsk kirke årets Sommerstævne i Kongreshallen i Kolding under mottoet „Høsttid: Ære til Gud – nyt liv i menigheden“.

Daniel Ekechukwu med sin dødsattest i hånden. Billedet er taget fra omslaget til videoen „Opstået fra de døde“

En af årets udenlandske talere er nigerianske Daniel Ekechukwu, som blev verdenskendt, da han efter at være omkommet i en bilulykke på mirakuløs vis blev vakt til live igen ved bøn under et møde med den tyske evangelist Reinhard Bonnke.
Bonnke bad dog ikke selv for Daniel Ekechukwu – det var nogle af de lokale pastorer, som havde tilladt Ekechukwus enke at bringe liget ind i kælderen til den kirke, hvor Reinhard Bonnke var på besøg.
Mens Bonnke prædikede ovenpå, samledes en gruppe i kælderen og bad for Daniel, som gradvist kom til live igen – det vil sige, først begyndte hjertet at slå, og vejrtræk-ningen gik i gang igen. Dernæst blev det muligt for Ekechukwu at bevæge mere og mere af sin krop. Til sidst kunne han stå op og blev derefter bragt op i den fuldt besatte kirkesal, hvor folk var vildt begejstrede.
Daniel Ekechukwu kommer til Kolding torsdag aften, hvor han fortæller om sit nye syn på livet både før og efter døden.

Vant til vækkelse

Stævnets hovedtaler er dog Pablo Deiros fra Argentina. Pablo Deiros er professor på Fuller School of Intercultural studies i Pasadena, Californien. Her underviser han blandt andet i fysisk helbredelse, åndelige dynamikker og missionshistorie. Han er en af de mest anerkendte teologer i Sydamerika og samtidig pastor for en meget stor karismatisk 114 år gammel baptiskirke i Buenos Aires, og han har i mange år været en af de ledende skikkelser i den argentinske vækkelse.
Pablo Deiros har skrevet flere end 30 bøger og har et specielt kald til at udruste og betjene ledere til at håndtere de enorme udfordringer og muligheder, som det 21. århundrede byder på. Derudover har han været gæstelærer på en række universiteter og har et hav af akademiske udmærkelser.

Endvidere kommer Bruce Monk, som er landsleder for Apostolsk Kirke i New Zealand. Bruce Monk har en meget stærk profetisk tjeneste, ligesom han har en bemærkelsesværdig gave til at træne og udruste ledere. Han forlod for nogle få år siden en stor kirke i Auckland i New Zealand for at etablere en ny kirke i London.