Dansk legetøj til jordskælvsramte børn

Poul Thomsen fra Sarons Slettes Missions- og Nødhjælpscenter var i foråret otte dage i Indonesien med hjælp til nogle af ofrene for tsunamien.
– Tsunamien var gået fra en til syv km ind i landet og havde smadret alt på sin vej: Huse, skoler, hospital – alt var revet bort i et område på omkring 35 km 2, oplyser han.
– Området var inddelt i 16 bydele, hvor der var en leder for hver bydel. Vi besøgte mange af lederne og havde hjælp med til dem. Overalt boede folk i små telte, der hvor der tidligere havde været en by, og når vi kom, strømmede folk til fra alle sider for at få del i hjælpen, som egentlig kun virkede som en dråbe i havet, erkender Poul Thomsen.
Mange tragiske skæbner
Senere besøgte han et hospital, hvor der lå tilskadekomne fra øen Nias. Nias har 756.000 indbyggere, og den 28. marts var der et nyt jordskælv, hvor 1200 mennesker mistede livet, og 6000 blev sårede.
– Det var nogle af de sidstnævnte, vi besøgte på hospitalet, hvor vi mødte mange tragiske skæbner. For eksempel 16-årige Vilyati, som har mistet mor, far og søskende og kun havde en onkel tilbage. Men specielt hos børnene fik vi lov til at bringe lidt lys og glæde i deres tilværelse med det legetøj og andre ting, som vi havde med til dem, fortæller Poul Thomsen.
Legetøjet var blandt andet doneret af skole- og børnehavebørn i Farsø, Aars, Løgstør, Fjerritslev og Brovst kommuner.
– jeli