Fondspenge til børn i Lahore?

Dansk Europamission har for første gang nogensinde søgt om en bevilling fra Jubilæumsfonden. Missionen søger 787.140 kr. til et skoleprojekt i og omkring byen Lahore i Pakistan.
Skolebørnene i projektet kommer fra meget fattige familier, som ikke selv har råd til at betale for børnenes skolegang, og ved at sikre de fattige børn en uddannelse af høj kvalitet forbedrer Dansk Europamission deres chancer for i fremtiden at få et job og dermed holde sulten fra døren.
Projektet har allerede kørt et år, hvor det for 213.000 kr. er lykkedes at give 178 børn ét års skolegang. Men Dansk Europamission ønsker at fortsætte projektet i yderligere tre år, og det er her, at ansøgningen til Jubilæumsfonden kommer ind i billedet.
– Dette projekt vil hjælpe fremtidens familier ud af fattigdom, fordi uddannelse vil give dem mulighed for at få gode jobs og dermed en indtægt, der kan forsørge deres familie. Uddannelse vil hjælpe dem til at få en større selvrespekt og blive bedre socialt stillet i samfundet. Uddannelse vil også være med til at forhindre de børn, som vi hjælper, i at blive involveret i kriminalitet, oplyser Henrik Due Jensen fra Dansk Europamission.