Tøj til danske børn gavner kvinder på Zanzibar

Dansk missionsprojekt får kristne og muslimske kvinder til at arbejde sammenKristne og muslimske kvinder på Zanzibar syr eksotisk tøj til danske børn. Danmissions projekt skal øge dialogen mellem kristne og muslimer i et område, hvor de kristne er i mindretal.Mange kvinder på Zanzibar lider under mangel på uddannelse og indtægt. Det gør dem økonomisk og socialt sårbare og meget afhængige af deres mænd.
Denne situation, kombineret med Danmissions ønske om at bringe kristne og muslimske kvinder sammen, har inspireret til oprettelsen af et tværreligiøst kooperativ for syerskere på Zanzibar.
Først får kvinderne en kompetence givende uddannelse som syerske. Derefter optages de som arbejdende medlemmer i kooperativet, hvor de syr børnetøj i god kvalitet.
Tøjet designes og produceres med henblik på salg til det danske marked og til turister på Zanzibar. I Danmark skal Danmission stå for salget.
– Jeg tror, at danskere vil opleve det som meningsfuldt at hjælpe konkrete mennesker og samtidig få sig et flot stykke børnetøj, siger Dorthe Davidsen Langås. Hun er leder af projektet, og har siden 2002 arbejdet for dialog mellem kristne og muslimer på Zanzibar.
Initiativet støttes af Danida, og det er første gang nogensinde Zanzibar modtager en Danida-finansieret bevilling til et sådant mini-projekt.
-mbc