Børnekirke: Tro

Strandkirkens Børnelovsangskor har arbejdet halvandet år med at skrive sangteksterne til de 11 børnesange på deres første cd, der hedder Tro. Torben Callesen har skrevet musikken og været ankermand på hele projektet med udgivelsen af cd’en.

I Karlslunde Strandkirke kan de selv! Jeg har fået en dejlig sommer-børne-cd i hånden, som er produceret af sange, der er blevet til i forbindelse med børnegudstjenesterne i kirken. Og den står børnene også selv for.
Dog er det (den voksne 😉 guitarist og komponist Torben Callesen, der er ankermand og har skrevet alle sange (undtagen den sidste).
Men det er splinternye børnesange sunget af børn til børn. Derfor er der heller ikke så meget basbund i cd’en på sangsiden, men det ELSKER børnene, for de kan rigtigt identificere sig med det, de hører.
Herhjemme er der ved at blive lavet diverse danse over melodierne, der er herligt iørefaldende, men på ingen måde pop, der bare flyder ind ad det ene øre og fader ud af det andet efter to gange på cd-afspilleren. Typisk Callesen!
Jeg ved ikke hvor gammel solisten Nete Rønn er, men hun gør det bare så flot! Ja, der går helt Celine Dion i hende på ”Påskesangen”.
”Børnekirke – tro” indeholder 11 nærværende og aktuelle sange og 5 direkte prologer, der handler om påske og kærlighed, tro, maskebal og en ny melodi til ”Hvem skabte stjernerne”.
Igen og igen må cd’en trykkes tilbage til sangen ”Lad dem elske hinanden”, der handler om forældre, der skændes og ikke kan finde ud af det sammen. Det er første gang jeg har mødt en børne-cd, der tør tage dette tema op, og på en fantastisk flot måde giver børnene rum for at komme ud med deres frustrationer i en lang og ærlig bøn til Gud. Bønnen startes op med en bundærlig dialog mellem en far og hans søn. Tak for det!
Jeg tror, det er tiden at citere en vis vild kanal i TV: ”Det er knaldhamrende godt”.
Henrik Nordborg
nordborg@kova.dk