Claus kan bare ikke få nok af Euroclass

Tidligere elev på den rejsende efterskole vender tilbage – som lærerClaus Møller Bæk var elev på den alternative efterskole for 10 år siden. Derefter var han frivillig ”giv-et-år-medarbejder”. Den 1. august bliver han ansat som fuldtids fast medarbejder på skolen.

Claus Møller Bæk er 28 år. For ti år siden gik han selv på Euroclass, som er en af flere utraditionelle kristne 11. klasser, hvor man bl.a. rejser en del

Claus Møller Bæk er 28 år og når netop at aflevere speciale som civilingeniør på Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby, inden han bliver ansat som medarbejder på Efterskolen Euroclass.

Bedre at bygge unge
end at bygge huse

Hvis alt går efter planen, bliver han snart cand. polyt. De faglige kvalifikationer sikrer ham en fremtid med fast arbejde indenfor byggebranchen.
Alligevel har han valgt at bruge de første år efter uddannelsen på at bygge på unge menneskers karakter.
Fra 1. august er han ansat som fast medarbejder, lærer og rejseguide på Euroclass, en alternativ 10. klasse under Efterskolen Kildevæld i Kolding, der er tilknyttet Apostolsk Kirke.
– Jeg glæder mig til at lægge et fundament for de unge, som de kan bygge på resten af deres liv. At skabe nogle rammer, hvor de kan udvikle sig mentalt, socialt og åndeligt.
Det var nemlig det, han selv oplevede, da han for 10 år siden gik på Euroclass.
Kombinationen af bibelundervisning, kreativitet og praktisk tjeneste i udlandet satte varige spor i hans karakter.

På tværs af kirkerne

Og så er han glad for, at skolen tager imod elever fra et bredt kirkeligt spekter. Selv har han nemlig baggrund i Folkekirken:
– Jeg gik i søndagsskole i Luthersk Missionsforening og til andre møder i Indre Mission. Jeg gik på Frøstruphave Efterskole (Indre Mission og KFUM&K) i tre år, fra 8-10. klasse. Som ung fik jeg kontakt med den karismatiske fornyelse i det, der senere blev kaldt Oase-bevægelsen.
Og nu skal han selv arbejde med unge. Men det er ikke fremmed for ham. Claus Møller Bæk har nemlig nået at være ungdomsleder i hhv. Pinsekirken i Varde og Apostolsk Kirke i Lyngby i sammenlagt 8 år. Og erfaringerne, fra han selv var elev på Euroclass, vil han også trække på.

Begynder med at
tage stort kørekort

Da han også skal være chauffør på skolens mange ekskursioner, starter han sit nye job d. 1. august med at tage stort kørekort og de krævede sikkerhedsbeviser. Skolen starter den 14. august.
Hvad bliver den største udfordring?
– Jeg glæder mig til at arbejde og gå i dybden med den bibelske undervisning. Derudover bliver det spændende og udfordrende at have del i ansvaret for de unge på rejserne, deriblandt ansvaret der ligger på mig som chauffør.
– Jeg ser frem til at prøve kræfter med de udfordringer som løbende dukker op, slutter Claus Møller Bæk.
– slm

Andre kristne 11. klasser

Blandt de andre utraditionelle 11. klasser, som de kristne efterskoler tilbyder, kan bl.a. nævnes:
Alterna, PVE i Mariager
Frontløberne, Rudehøj
Skovbo Efterskole
Stubbekøbing Efterskole
Kristen lederlinje i 11. klasse findes bl.a. på Solgården, LME, Nordsjællands Efterskole, m.fl.
Se evt. mere på www. efterskole.dk