Helbredende grotte i Betlehem

Nær Jesu fødested i Betlehem ligger den såkaldte Mælkegrotte, hvor man mener, at den hellige familie skjulte sig fra Herodes i tiden efter Jesu fødsel. Hvidt pulver fra grottens vægge siges at have helbredende effekt for ufrugtbare kvinder.
I verdens ældste kirke, Fødselskirken i Betlehem, finder man stalden, hvor Jesus blev født, og under gulvet udenfor kirken ses adskillige børneskeletter, der menes at stamme helt tilbage fra tiden efter Jesu fødsel, hvor Herodes beordrede, at alle drengebørn under 2 år skulle slås ihjel. Blot få hundrede meter fra denne massegrav møder man en grotte med mælkehvide vægge.

Grotten menes at være stedet, hvor den hellige familie skjulte sig i tiden efter Jesu fødsel, og hvor Josef i drømme skulle have modtaget en advarsel fra Guds engel om Herodes’ onde planer og derfor blev rådet til at flygte til Ægypten. Traditionen lyder, at Jomfru Maria her skulle have ammet det lille Jesus-barn, og dråber af mælk er faldet fra hendes bryst eller fra barnets mund, og derfor er grottens vægge blevet hvide som mælk.
Grotten er nu en katolsk kirke, og den megen afbrænding af røgelse på stedet har forårsaget, at væggene ikke længere er hvide som mælk, men under soden på væggene ses stadig en kridhvid farve.

Munk indsamlede 300 beretninger

Den ansvarshavende franciskanermunk besluttede, da han ankom fra New York for 9 år siden, at indsamle de mange breve og billeder, som mennesker verden over sender til kirken efter at have oplevet effekten af et personligt besøg eller efter at have indtaget et hvidt pulver, som stammer fra grottens vægge.
Munken forklarer: „Da vi i sin tid renoverede kirken, blev en masse hvidt pulver fra grottens vægge indsamlet, og dette deler vi ud til barnløse par. Kvinden skal hver dag indtage en lille smule af pulveret i et glas vand eller mælk og på samme tid bede en bøn, som følger med den lille pose med pulver. Vi er overbeviste om, at ved troens og bønnens kraft i forening med pulveret fra dette unikke sted kan miraklet ske, og et barn kan blive undfanget af ellers ufrugtbare forældre.“
I de ni år, som Broder Munk har opholdt sig ved Mælkegrotten i Betlehem, har over 300 forældrepar indsendt billeder og personlige historier, der beskriver, hvordan deres sorg og barnløshed endte med et mirakel, da de endelig formåede at forøge familien – i nogle tilfælde endda med flere børn.
Der er også vidnesbyrd fra to kvinder, der af deres læge havde fået overrakt den triste nyhed om, at de var døende af livmoderkræft. Begge disse kvinder indtog det hvide pulver og blev på mirakuløs vis helbredt for deres sygdom.
I et værelse i munkenes private gemakker ses de mange billeder og breve, som mennesker i løbet af de sidste ni år har indsendt til Mælkegrotten. Alle væggene er dækkede til med disse vidnesbyrd, men Broder Munk er sikker på, at der vil komme endnu flere.
„I de ni år, jeg har været her, har indtil nu 300 mennesker oplevet Guds indgriben igennem dette sted, og jeg er sikker på, at flere mennesker vil blive tilføjet i tiden, som kommer. Så hvis du kender nogen, der ikke kan få børn, så send dem her til Betlehem, slutter han med et smil“.