Psykolog føler sig…
Psykolog føler sig misbrugt af BT til hetz mod IM-unge

BTs artikel om tvangsægteskaber i Indre Mission var bygget på bluff.

Psykolog Merete Gudmand-Høyer blev mod sin vilje brugt til at hænge Indre Mission ud i BT

Den psykolog, som citeres i BTs artikel, siger nu klart fra.
Udfordringen har spurgt psykolog Merete Gudmand-Høyer, hvordan det er gået til, at hun er kommet til at stå som den, der angriber IM for tvangsægteskaber:
– Føler du dig misbrugt?
– Ja.
– Hvordan?
– Jeg blev ringet op af journalisten fra BT, som spurgte om problemet med mennesker, der forlader et fundamentalistisk bagland. De mister ofte deres bagland og har derfor ofte brug for terapi. Han spurgte, om det ikke var et problem i Indre Mission. Jeg svarede fire gange, at det mente jeg ikke. Men at det naturligvis kan være et problem i forskellige sekter.
Alligevel skriver han en artikel, hvor det er mig, der siger, at Indre Mission tvinger deres unge til tidligt ægteskab, osv.
– Føler du, at journalisten havde sin egen dagsorden?
– Ja, han ville fremstille det sådan, selv om jeg ikke sagde det. Jeg talte om problemet generelt.
– Har du forsøgt at få BT til at dementere?
– Jeg har talt med en af deres redaktører og sendt et læserbrev, men jeg er langt fra sikker på, at de vil bringe det. Jeg orker ikke at presse mere på, for det har været tre meget ubehagelige dage, men jeg overvejer at klage til presseetisk nævn.
Jeg har sendt en beklagelse til Indre Missions Tidende og jeg er utroligt ked af, at jeg har såret en masse mennesker. Det har aldrig været min hensigt, siger Merete Gudmand-Høyer til Udfordringen.
I den beklagelse, der er sendt til Indre Mission, skriver hun:

– Jeg beklager dybt, at jeg gennem misbruget af mig i denne artikel er blevet del af en helt urimelig hetz mod Indre Mission. Jeg tænker, at artiklen må have såret mange mennesker. Jeg hverken kan eller vil tage ansvar for journalistens skriveri, men jeg beklager også dybt, at jeg gennem misbruget af min medvirken til artiklen er blevet en del af dette og dermed medvirkende til at såre mennesker ufortjent.
Venlig hilsen
Merete Gudmand-Høyer