300 unge til Lovsang i Bethesda

Københavns Indre Mission og unge fra andre københavnske kirker arrangerede lovsangsaften med café, hvor unge kunne komme og hænge ud med hinanden. Klokken er næsten 19.30 en søndag aften i september. Det er en af de sidste „sommeraftener“ og der er samlet en masse mennesker udenfor på trappen foran Bethesda, som er Indre Missions hus i Rømersgade i København. Indenfor bliver menneskestrømmen ledt op ad trappen til festsalen på 1. etage. Her er der stillet lyd og lys op, og salen bliver fyldt af godt 300, fortrinsvis unge, forventningsfulde mennesker.
Arrangementet begynder, og bandet leder os igennem knap halvanden times lovsang.
Folk i salen er virkelig med, og mange lever sig helt ind i tilbedelsen. Undervejs er der en meditation over et bibelvers fra Esajas sammen med billeder og grafik på storskærme, ligesom der også er mulighed for at få forbøn og tænde levende lys.

Inviterer bredt

Arrangementet hedder Lovsang i Bethesda og er et månedligt arrangement, der bliver arrangeret i samarbejde mellem Københavns Indre Mission og unge fra forskellige københavnske kirker.
– Vi lægger stor vægt på at invitere så bredt som muligt. Og indtil videre er det lykkedes at samle mange unge fra vidt forskellige kirkesamfund i København.
Sidste lovsangsaften var der folk fra mindst 35 forskellige fri- og folkekirker til stede, fortæller Kim Boeskov, lovsangsleder og medlem af styregruppen bag Lovsang i Bethesda.
Det er Kim, der har ansvaret for at vælge sange og for at lede bandet og tilhørerne gennem lovsangen.
– Lovsang er vores gensvar til det, som Jesus har gjort for os. Når det går op for os, at vi har en Gud, der elsker os, og som er død for vores skyld, så er lovsang den helt naturlige respons for os som kristne, fortæller Kim Boeskov.

Komme og hænge ud

Efter lovsangs-afdelingen er der café i stue-etagen, og her er det muligt at købe lidt at spise og drikke. Rigtig mange benytter sig af dette tilbud, og snakken går lystigt i caféen.
– Et vigtigt mål for Lovsang i Bethesda er at give folk mulighed for at snakke og hygge sig med hinanden, fortæller Steffen Boeskov, der også er med i styregruppen bag lovsangs-arrangementerne.
– Det skal gerne være et sted, hvor man både møder nye og gamle venner, og derfor har vi en café, hvor folk kan komme og hænge ud.

Bliver mødt af helligånden

I caféen ser de fleste ud til at færdes hjemmevant og hilse til højre og venstre, men i følge Steffen er der også flere, der ikke kommer i kristne sammenhænge til dagligt.
– Vi prøver at skabe et åbent miljø for både „erfarne“ kristne fra forskellige sammenhænge, og for mennesker, som ikke har deres gang i en kirke.
Vi har flere gange oplevet, at mennesker, der måske ikke vil definere sig selv som kristne, bliver rørt af Helligånden, og det er en stor glæde og motivation for os til at fortsætte og udvikle „Lovsang i Bethesda.“
Næste arrangement er den 23. oktober kl. 19.30. Der er også oprettet en hjemmside: www.lovsangsaften.dk.