Fælles nordisk: Gudstjeneste fra fyrtårn

Den lille finske klippeø Bengtskär danner ramme om fælles nordisk tv-gudstjenesteBengtskär en en lille bitte prik i den finske skærgård med plads til et enkelt hus og et fyrtårn. Herfra sender DR på søndag fællesnordisk gudstjeneste.Bengtskär er en lille klippeø på grænsen mellem Østersøen og Den finske Bugt. Her rager Nordens højeste fyr 52 meter op over havet og hjælper skibene med at navigere i det farlige farvand.
I juli havde den ellers tomme fyrmestergård stort rykind: Finlands populære, nu forhenværende, ærkebiskop John Vikström holdt gudstjeneste i det lille kapel. Hans tema var „Et kristent menneskes frihed“.
Kendte salmer
Af hensyn til de mange nordiske seere er der valgt salmer, som også er kendte i Danmark, Sverige og Norge. Bl.a. synges salmerne ‘Guds kærlighed er strand og grønne enge’ og ‘Herre, du vandrer forsoningens vej’.
Derudover bliver der bl.a. også budt på Simon og Garfunkels „Bridge over Troubled Water“ som solonummer.
Da sådan et lille kapel “selvfølgelig“ ikke har noget orgel, akkompagneres salmerne af en harmonikaspiller.

Sendes på DR1 søndag d. 25. september kl. 14.00