Forventning

Jeg er lige kommet ind fra haven. Jeg nyder at gå og rode i haven. Når man i 13 år har boet i Grønland, er det vidunderligt at få jord under neglene igen i egen have. Jeg nyder at se det spire og gro. Jeg nyder at gøre klar til efterår og vinter. Og så fyldes jeg med forventninger om et nyt forår, hvor det igen spirer frem, og hvor Guds skaberværk åbner sig for vore øjne.

Mens jeg gik i haven og tænkte på næste forår, tænkte jeg også lidt på ordet forventning. Vi mennesker har mange forventninger. Lige nu har jeg forventninger om en afslappet ferie på Samos her i slutningen af september. Men vore forventninger kan gå i mange retninger. Job, men jeg er nu efterlønner. Ægefælle, men jeg har været lykkelig gift i 42 år. Men så har jeg forventninger om endnu mange gode år med min søde kone.

Jeg har forventninger til den næste bog, jeg skal læse. Til det arbejde blandt nydanskere, som min menighed starter op i oktober. Til kommunevalget i november. Til jul. Til……

Det er godt at have forventninger, men det er også vigtigt, hvad vi retter vore forventninger imod. Bibelen taler også om forventning, om at se fremad og vente på vores forløsning, den dag Jesus kommer igen og henter sin menighed. Og det er min største forventning.

Jeg er meget glad for livet. Jeg stortrives med livet. Jeg er glad for hver eneste dag, hvor jeg fortsat kan være aktiv. Men jeg ser også frem til den dag, hvor Jesus kommer igen på Himlens skyer, som han har sagt, for at hente dem, der tror på ham. Det bliver spændende. Jeg vil leve hver eneste dag, som om der er masser af dage endnu, og samtidig som om det er den sidste. Leve intenst i nuet med en stærk forventning om Jesu genkomst.

Jeg glæder mig til at møde Jesus ansigt til ansigt. Den Jesus, der allerede nu er en levende realitet for mig, fordi jeg gennem troen lever i hans nærhed hver eneste dag og fordi han besvarer mine bønner.

Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om Guds og Jesus´ eksistens og om deres frelsestilbud til hvert eneste menneske. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at en dag skal jeg leve i evigheden sammen med Jesus. Jeg forventer det og ser frem til det.