Over 100.000 nordmænd tager på kristne stævner

Over 100.000 nordmænd har i år brugt dele af ferien til at tage på et kristent sommerstævne. Med ikke-registrerede deltagere er tallet dog meget højere.Den norske nyhedstjenesten KPK har fået oplyst deltagerantallet fra 69 sommerstævner, festivaler, bibelcampings og lignende, og har fået et samlet tal på godt 100.000.
Flere stævner har dog oplyst, at det totale besøgstal med sikkerhed er langt højere, da der også har været besøgende, som kun har deltaget ved enkelte møder. Der er desuden flere arrangementer, det ikke har været muligt at få oplyst tal fra.
Det største arrangementet er Skjærgårds Music & Mission, som på en af festivaldagene solgte ca. 6.000 billetter. Spejderforbundets landslejr fri:05 havde 8.200 deltagere, Oslo Kristne Centers Camp Meeting mellem 4.000 og 6.000, mens Levende Ords sommerfestival havde ca. 1.300 deltagere per dag.
Bland de 69 stævner er 11 bibelcampings også regnet med. Mindst 13.000 er registreret som overnattende campinggæster. Men på de fleste bibelcampings registrerer man kun overnatningsdøgn, og derfor ikke, hvor mange der er på besøg ved møderne uden at overnatte. Så det reelle tal er sikkert langt højere.
– KPK