Rap fra prædikestolen

I en kirke i byen Quincy i USA har rappere indtaget prædikestolen. Der bliver hujet og råbt og prædiket med nye rytmer.– J Christ poppin’, never stoppin’, life of God is always rockin’, rapper tre medlemmer af Alter Nation, en kristen rap-gruppe. De optræder ugentligt til Bethel Church of the Nazarene’s „Teen Extreme“.
Rap-kulturen er fyldt med bandeord, og derfor virker det måske ikke helt passende at bruge hiphop, når man vil fortælle om Jesus. Men rap har fået en ny betydning i kirkerne gennem de sidste par år.
David Midwood, der er leder for Vision New England, et netværk af 7.000 kirker, siger:
– Kristen rap er bare en udvidelse af den ‘sorte’ forkynderstil. F.eks. Martin Luther Kings tale ’I Have A Dream’. Man kan næsten høre rytmen, siger han.
„Three H“ eller „Holy Hip-hop“-musik hjælper Bethel’s teenagere med at forene to verdener, der ikke helt passer sammen, nemlig deres livsstil og deres tro.
– Vi ta’r nutidens kultur og udtrykker den gennem rock for Gud, forklarer den 16-årige rapper Kinsin Theodoris til Boston Globe.
Han og de andre fra Alter Nation fortæller, at deres liv er blevet forvandlet gennem musikken. Før plejede de at bande mellem hvert ord, men det gør de ikke længere.
De kristne rappere følte sig ikke rigtig hjemme i den traditionelle gudstjeneste med kirkekor og ’pæne’ salmer. Men det er tydeligt, at de er i deres rette element, når de springer rundt omkring alteret og rapper om evigt liv og evangeliet om Jesus.
Flere kirker i USA er begyndt at bruge hiphop i ungdomsarbejdet.
Dina