Cafékirken København: Holy Night

Jeg er blevet overfaldet af julen. Ja, altså på en god måde. For jeg sidder og kigger på coveret til den nye jule-cd fra Cafékirken København og møder blikket af en guldbelagt juleengel.
– Der er dømt englelyd, siger jeg til mig selv, mens jeg sætter skiven i afspilleren.
Men hvordan lyder engle egentlig? Hvis du forestiller dig harper og trompeter, der spiller musik fra det 16. århundrede, så tager du fejl.
Cafékirken København viser på denne cd, at julen anno 2005 er rytmisk, glad og gerne lidt jazzet. Selv om det er de gamle julesalmer, bliver man budt velkommen ind i en ny og inspirerende verden, hvor sangstemmen har soul-fraseringer og akkorderne er skæve.
Jeg lytter til sangen fra stemmer, der tilhører Anja Akselbo, Anders Nielsen og Susanne Wiik Kalvåg, og jeg kommer igen til at tænke på englen på coveret. Jo, sådan kan engle også lyde.
Mellem julesangene er også rene instrumentalnumre. Her leverer Rasmus Thomsen, Viktor Olaufsson, Richard Gudmundsson og Antti Olaja en række iørefaldende, jazzede versioner af kendte danske og engelske salmer.

Jeg bliver helt blød i julehjertet, når de spiller Dejlig er jorden, som er en af mine favorit julesalmer. De har taget, drejet og lysnet den, men ikke ødelagt den. Det er som en gang flæskesteg med et drys af chili. Du har måske ikke smagt det før, men når kokken ved, hvad han gør, lader du dig gerne overbevise.
Undervejs har jeg kun én ting, jeg savner. Englene. Ja, altså mere sang, for hvor synger de dejligt.
Er du til jule-hygge og rytmisk, jazzet englemusik, så kan jeg roligt anbefale dig albummet Holy Night.