Han ser – Sange fra Dansk Oase 2005

En herlig skive med nogle af de lovsange, som Dansk Oase gerne vil have på kirkernes læber.
Det er netop Dansk Oase, der har taget initiativ og udgiver denne plade for at vise lidt af mangfoldigheden blandt kunstnere og poeter i Oase-baglandet i vores tid – og vise, hvad Gud formidler gennem dem. Sangskrivere fra Oase har budt ind med deres egne kompositioner. Derfor der også forskellige genrer fra jazz-salme og mellemøstlig 1001-nats bedetårnsstemning til ballade-lovsang, topmoderne pop og swingende gospel.

Musikere og sangere synger og spiller totalt tight. Holdet bag „Han ser“ er næsten alle musikstuderende eller unge, der bruger det meste af deres liv på at arbejde med musik.
Den musikalske multibegavelse Joachim Hejslet Jørgensen er producer – han er for øvrigt medkomponist til „Stjerne for en aften“’s titelmelodi og soundtracket til „Anja og Victor“. I sit eget studie www.amazingspace.dk i Suldrup i Nordjylland har han med sin professionelle indstilling og sit kreative islæt levendegjort denne spændende cd.

Lyden er helt i top – virkelig professionelt lavet. Havde sangerne sunget på engelsk på mere end to af sangene, skulle man tro, det var et internationalt produkt, man sad med i ørelapperne. Der er creamet for de mindste detaljer i både den akustiske og elektroniske sound, så det er en sand fryd for øregangene. FLOT FLOT. Prøv lige at høre gruppen Himmelblås fortolkning af salmen „Til himlene rækker din miskundhed Gud!“ Proppet med … også lidt vovede lydmæssige lækkerier og virker alligevel så enkel i fremførelsen, så man bare sidder og nyder …… mmm.

Køb den. Nyd den og for alt i verden: lovpris Gud sammen med den!
Henrik Nordborg
nordborg@kova.d