Kirk Franklin: Hero

Ud fra billedet på coveret forventer man sort gospel, soul eller R&B. Men når man sætter denne skive i, får man noget andet.
Et afrikansk børnekor med spæde stemmer går i gang, og Kirk Franklins stemme begynder at tale – ikke synge – men tale. Det halve minut sangen varer, bruger han på at opmuntre mig til at bede og til at hjælpe børnene i Afrika.
Hvis det havde været en dansk kunstner, ville jeg måske bare lade dette glide forbi og skynde mig videre til næste nummer, men man er nødt til at forstå, hvem vi har med at gøre.
Kirk Franklin er et stort navn i USA. Så stort, at første gang, jeg hørte om ham, var i en helt almindelig amerikansk tv-serie, hvor de lavede grin med Kirk, den ”fanatiske” kristne sanger.
I USA, er der en fanskare, som allerede betegner ham som en legende – ”a hero”, om du vil.
Så langt vil jeg ikke gå, og så langt går Kirk ikke selv.
Når vi kommer længere ind på cd’en, finder vi hans brede repertoire af det, jeg havde forventet fra coveret: Soul, R&B, gospel og rap.
Kirk Franklin benytter de 10 første af i alt 20 numre til skiftevis at prædike, fortælle hudløst ærligt om sit liv og til at give et klart billede af, hvem hans helt er: Jesus!
Det gør så heller ikke noget, at han på flere numre har inviteret gæstesolister med: Yolanda Adams, Marvin Winans og – ja det er rigtigt – Stevie Wonder.
Til sidst på cd’en er der lidt ekstra – både en sjov rap, og selvfølgelig en… prædiken.
Du kan godt glæde dig, til du får fingrene i denne cd. Der er fed musik, stærk opmuntring og klar prædiken til den, der lytter godt efter.