Skal lede kæmpe kor ved mirakelmøder

Det bliver en kendt og professionel sanger og underviser i gospel- og lovsangsmiljøet herhjemme, der skal stå i spidsen for det 375 mand store lovsangskor under kampagnen med pastor Benny Hinn fra USA i Forum i København til april næste år.

Bebiane Bøje

Det bliver Bebiane Bøje, der er docent ved Det Jyske Musikkonservatorium i Århus. Hun har desuden en omfattende koncertvirksomhed med sit eget orkester „Amaze“ og er en efterspurgt instruktør og solist ved gospelworkshops både i Danmark og i udlandet. Hun har været gæstelærer i USA flere gange og dirigeret det amerikanske gospelkor Continentel Singers.
Herhjemme har hun medvirket i Melodigrandprix, været kvindeligt modstykke til Finn Nørbygaard i multikunstnerens show „Mig og Elvis“ samt sanger og dialogskuespiller i Disney-tegnefilm.
På møderne i Forum næste år ledes koret af Bebiane Bøje sammen med pastor Jim Cernero, som er korleder i Benny Hinn Ministries.
Bebiane er 37 år og gift med Peter Bøje, der er forretningsmand. De har fire børn i alderen fem til 15 år. Familien kommer i pinsekirken i Århus. Som kunstner svinger det meget, hvordan Bebianes arbejdsdag ser ud. Ind imellem arbejder hun 80 timer ugentligt, men hun har en god støtte i sin mand.
– Han er god til at give mig tid til at være kunstner, og han er god til at tage sig af børnene, siger hun.
Den professionelle sanger og underviser glæder sig til udfordringen i Forum i den tre dage lange kampagne næste år.
– Det er sjovt at arbejde med store kor. Jeg brænder for at få mange til at synge sammen, og jeg brænder meget for at formidle budskabet om Jesus Kristus i sang og musik, så mennesker får en berøring af det guddommelige. Jeg vil gerne være med til at formidle Guds nærvær og styrke, fortæller Bebiane Bøje.
375 sangglade frivillige mænd og kvinder fra hele landet har mulighed for at være med til at synge ved mirakelmøderne i Forum. Mange har allerede ønsket at være med i koret, oplyser den danske leder af den store kampagne pastor Asbjørn Kristiansen, der opfordrer folk til at melde sig, hvis de har lyst til at synge herlige gospelsange.
At formidle budskabet om det guddommelige har netop også været drivkraften i udgivelsen af Bebianes jule-cd, der udkommer i disse dage. Titlen er „Forunderligt at sige“ af Grundtvig og Carl Nielsen.
– Cd’en er tænkt som et idealistisk alternativ til den ellers ofte svulstige og kommercielle julemusik. Et alternativ midt i den stressede juletid, hvor vi kan minde os selv om meningen med det hele.
I mange af de danske salmer er der ikke bare tale om smukke melodier, men også om meningsfulde tekster, som har vist deres levedygtighed og berettigelse ved at være sunget og elsket gennem flere hundrede år.
– Samtidig har det været mit ønske at gøre salmerne nutidige ved at fortolke melodierne over i den nordiske folketone med meget lys, luft og højt til loftet. Musikken er næsten udelukkende akustisk.
Budskabet i julesalmerne er for mig at se, at det guddommelige kom ind i vores uperfekte verden med håb for at bringe os fred og kærlighed, og det vil jeg gerne formidle, siger Bebiane Bøje.
Cd’en er lavet i samarbejde med: Jakob Gunnertoft, Jacob Worm, Rune Herholdt, Morten Ramsbøll, Kjell-Håkon Alviik, Harald Haugaard, Gunnar Halle, Jens Bendix, Silje Neergaard og fire strygere fra Det Jyske Musikkonservatorium i Århus.