En syndflodsrejse

Bogen handler om drengen Zack på 14. Zacks bedste ven, Bobby, afslører en dag, at han regner Bibelen for „en bog med fortællinger ligesom H.C. Andersens eventyr“, og at han derfor ikke tror på syndfloden.Det forbavser Zack meget (hvilket måske virker lidt urealistisk), og han begynder at spørge sine forældre ud om Bibelens henholdsvis viden-skabens troværdighed. Det ender med, at Zacks far på en familieferietur stiller Zack en ‘detektivopgave’ med at finde spor efter syndfloden.
Resten af bogen er en beskrivelse af rejsen og Zacks resultater. Hvert kapitel slutter med et lille afsnit med ‘Opdagelser og spor’, som Zack skriver ned i sin lommebog.

Amerikansk baggrund

Bogen er oprindelig udgivet i Amerika, og dens svaghed er nok, at Zacks opdagelsesrejse foregår i nogle meget specielle amerikanske landskaber, som amerikanere umiddelbart er bekendt med, men som danske læsere – især børn i den alder – måske har svært ved at forestille sig.
Det havde været en rigtig god ide at forsyne bogen med billeder, men som det er, kan forældrene da i hvert fald opfordre børnene til at studere disse landskaber i et godt leksikon eller på internettet, mens de læser.

God modgift

Bogens idé er god og fungerer nogenlunde. Det kan dog godt undre lidt, at Zack er 14 år gammel. Historien giver snarere indtryk af en dreng på 10-12 år, og jeg vil også mene, at det er den aldersgruppe, bogen primært henvender sig til.
Nogle korrekturfejl og lidt tågede sammenhænge (hvad er det for et ‘kursus’, Zacks far deltager i?) til trods er På sporet af syndfloden et meget prisværdigt og rimelig vellykket forsøg på at forsyne børn med lidt modgift mod den massive evolutionistiske propaganda, de udsættes for i skolen og i medierne. Det har vi længtes efter, og syndfloden er et rigtig godt udgangspunkt.
Bogen kan meget vel vække den nysgerrighed i børnene, der virkelig formår at flytte noget. Derfor skal den hermed varmt anbefales til julegave.

Jerry D. Thomas:
På sporet af syndfloden
73 sider, 99,95 kr.
Lohse