LM tvunget til store nedskæringer

Faldende gaveindtætgter tvinger Luthersk Missionsforening til at skære i aktiviteterneFærre gaveindtægter og testamentariske gaver betyder, at Luthersk Missionsforening (LM) er tvunget til at skære i missionsarbejdet i Danmark.Det fastslog foreningens landsstyrelse på et møde for nylig. Med de nuværende indtægter er der ganske enkelt ikke råd til at fastholde det nuværende aktivitetsniveau.
Nedskæringerne rammer først og fremmest arbejdet i Danmark, blandt andet fordi efterspørgslen efter LM’s egne medarbejdere er for nedadgående.
LM’s omfattende missionsarbejde i Tanzania, Etiopien, Peru og Cambodja går foreløbig fri. Dog er planerne om at indlede et missionsarbejde i Mozambique foreløbig udskudt til tidligst 2007. LM har i øjeblikket 32 missionærer i Tanzania, 10 i Etiopien, syv i Peru og seks i Cambodja. Dertil kommer ni volontører.
Der er foreløbig planlagt besparelser for 750.000 kr. i forhold til budgettet for 2006 og 1,3 millioner kr. i 2007.
LM’s administrations- og personalechef Hakon Christensen vil ikke bruge ordet krise om situationen.
– På et plan adskiller LM sig ikke fra de vilkår, andre organisationer og virksomheder opererer under – indimellem er der behov for tilpasninger. I LM er vi bare ikke vant til at skulle gå aktivt ud for at opsøge nedskæringer og besparelser. Men det skal vi nu, siger han til Avisen Tro & Mission.

Lukker missionsskole

LM’s landsstyrelse har samtidig besluttet at nedlægge foreningens Missionsskole i København. Missionsskolen, der siden 1978 har uddannet 51 kandidater til missionærtjeneste, fik ikke tilstrækkeligt med ansøgninger til at oprette et elevhold i år.
LM vil dog stadig satse på uddannelse af missionærer og undersøger i øjeblikket muligheden for at finde en alternativ løsning i samarbejde med Luthersk Missionsforenings Højskole i Hillerød og Dansk Bibel-Institut i København. Målet er at være klar med en ny uddannelsesmodel i august 2006, oplyser Avisen Tro & Mission.