Reflectim: Lifted hands

Ordet „sjældenhed“ er kommet til mig, mens jeg lytter til cd’en „Lifted hands“ fra Reflectim. Det er sjældent, at man hører et album, som er en blanding af klassisk og rytmisk kristen musik. Især det klassiske er en sjældenhed, når det gælder nyudgivelser i Danmark. Men mit ordvalg knytter sig nok mere til den faktor, at cd-en er et fællesprojekt mellem danske og russiske kunstnere.
På cd-coveret fortælles en sød lille historie om, hvordan den danske pianist Andreas Flensted-Jensen i 2002 mødte de to violinist-brødre David og Timofey Goncharov fra det nordlige Rusland, da de var på besøg i Danmark. Den følgende dannelse af gruppen „Reflectim“ kalder de selv et russisk-dansk eventyr, og i år begyndte de at turnere blandt andet i Skandinavien.

At være en sjældenhed behøver ikke at være noget dårligt. Og det er det heller ikke i dette tilfælde. Men som enhver anden sjælden blomst er det ofte kun kendere eller samlere, der virkelig værdsætter den.
Jeg hører netop til den slags, der nyder at høre de melankolske violiner, der stryger af sted i en sørgmodig russisk folkemelodi, iblandet lidt østeuropæisk rytmeboks. Så derfor er jeg solgt, når Reflectim begynder cd-en med at synge et par numre på russisk.
Dog kan jeg undre mig over, at man undervejs skal omkring Bachs „Air“ og en dansk/russisk version af den gammelkendte lovsang „Søg først Guds rige“, for de river mig ud af den russiske melankolske stemning, jeg netop er grebet af.

Min vurdering af denne cd må du som læser ikke opfatte som en sammenligning med andre skiver, for da er dette album for udsøgt. Men når jeg nu ved, at der også er andre, der som mig elsker at få serveret eksotiske, sjældne retter, vil jeg give denne cd en håndfuld stjerner. Der er liv og melankolske dage!