Dømt til ægteskab

Israelsk dokumentarprogram fra 2004.I Israel tilhører en jødisk hustru sin mand, og han er den eneste, der kan tilstå sin kone skilsmisse og bestemme betingelserne. På trods af en statslig lov, der forbyder polygami, giver den magtfulde, rabbinske domstol dog ofte manden lov til at stifte ny familie med en anden kvinde, også selv om han nægter sin første kone skilsmisse. I skarp kontrast til denne pragmatiske løsning forbyder den rabbinske domstol altid den kvinde, som er gift med en mand, der nægter hende skilsmisse, at stifte ny familie. De religiøse partier har siden midten af 1950’erne spillet en vigtig rolle i de israelske regeringer og har som tak for deres støtte fået fuld kontrol over familielovgivningen gennem den rabbinske domstol, der ifølge den traditionelle jødiske lov er den eneste myndighed, der kan bevilge skilsmisse, selv for par, der er borgerligt gift

DR2 Mandag den 30/1 kl. 23.00