Nytårskasse med oplevelser

Vi har en familieoplevelseskasse. Hele året igennem må det udsmykkede trælåg på kassen kun åbnes for at lægge små souvenir-ting i. På årets sidste dag sætter vi os sammen og kigger i den, og hver gang morer vi os meget.Vi finder måske en slap ballon med Peter Plys udenpå. Den minder os om, da vores yngste barn havde fødselsdag.
– Øv, da var jeg kun seks! siger hun og skynder sig at tilføje: – Nu bliver jeg snart syv.
– Se, hvad jeg har her, bryder Nikolaj ind og er helt ophidset. – Da var vi i Experimentarium. Det her er billetterne.
Lise trækker et stykke papir op af kassen og spørger undrende: – Hva’ er det her for noget? Anna begynder at grine og forklarer: – Det er en billet til en parkeringskælder! Jeg var ude at køre med Gerda, og vi kunne ikke komme ud! Uh, hvor var det spændende!
Mange andre erindringsbrudstykker følger efter: En billet fra skiliften, en fjer, kort, et trækors… Sådan går aftenen, og mange minder bliver vækket. Vi bliver helt forbavset over, hvor meget vi har oplevet i løbet af året. Så meget dejligt og godt, men også noget sørgeligt som for eksempel kattens død. Der er meget at fortælle!
Til sidst takker vi Gud hele rækken rundt og synger en sang for ham.
Lydia