Switchfoot – Nothing is Sound

Livet er ikke lutter lagkage! Det vidste vi måske godt, men skulle vi have glemt det, er det bare at sætte „Nothing is Sound“ i rotation – så skal vi nok blive mindet om det. I hvert fald ved første øjekast.
Teksterne virker omtrent ligeså opmuntrende som en grå januardag. Det handler om ensomhed, uretfærdighed, korruption og alt det andet meningsløse i livet.

Selv siger bandet, at albummet handler om kontraster, og den udlægning går igen i musikken, der skifter fra hoppe-stemning-rock til stille ballader.
– Denne skive er skrevet et sted mellem det velsignede og det forbandede, mellem det guddommelige og det ugudelige, siger forsanger Jon Foreman på Switchfoots hjemmeside.
Det betyder, at der også er et lys for enden af Switchfoots poetiske vinterdepression. Man aner håbet, blandt andet i nummeret „The Shadow Proves the Sunshine“, der handler om, at solen skinner et sted deroppe bag de mørke skyer.
Ofte må lytteren dog selv finde frem til lyset i Switchfoots dystre tekstunivers. Det stiller krav til lytteren, men gør samtidig, at Nothing is Sound er et album, man ikke straks bliver færdig med.

Musikalsk har Switchfoot skruet en anelse op for rocken siden sidst. Stilen er blevet tungere og mere rå og eksperimenterende. Det passer godt til tekstuniverset og er med til at hæve albummet en smule over den kristne mainstream-rock, der konstant passerer Atlanten.
Nothing is Sound fænger måske ikke ved første gennemlytning. Men giv den en chance – den er som god vin, der bliver bedre med tiden.
Når du er færdig med cd’en i anlægget, så prøv at stoppe den i dvd-afspilleren. Her findes blandt andet en 30 minutters dokumentar om, hvordan Nothing is Sound er blevet til.