Tsunami skabte forsoning

Den frygtelige ulykke for et år siden har også ført noget positivt med sig. Muslimerne i Indonesien er blevet venligere stemt over for det kristne mindretal, som ellers ofte er blevet forfulgt.De kristne har det ikke let i Indonesien, hvor de officielt kun udgør ni procent af befolkningen, som ellers er domineret af muslimer.
Netop Banda Aceh, som blev så hårdt ramt af flodbølgen for et år siden, anses for at være den mest troende muslimske provins i Indonesien, og de kristne kirker har hidtil mødt hård modstand.
Der forekommer trusler og forfølgelse forskellige steder i landet. For nylig blev tre unge piger dræbt på vej til skole på øen Sulawesi.
Men katastrofen synes at have vakt større forståelse mellem muslimer og kristne i Aceh, efter at kristne har været aktive i hjælpearbejdet.
– Flodbølgen forandrede så meget her i Aceh. Nu kan jeg fortælle mere åbent om min tro, og mine arbejdskammerater bliver mere nysgerrige og spørger mig, siger Albon, en ung mand fra øen Java, som for nylig er flyttet til Aceh-provinsen for at arbejde med genopbygningen.

Læs reportagen side 10
– og fra Sri Lanka side 23.