Forfatter fylder 60 år

Forfatteren Benny Alex Jensen kan fredag den 17. februar fejre sin 60 års fødselsdag. Benny Alex har i perioder været tilknyttet Udfordringen, mest som humorist, og Forlaget Scandinavia, hvor han også har udgivet en række bøger.
I 1990’erne flyttede han til USA for at arbejde i sin kones hjemland som forfatter. Ben – som han nu kaldes – flyttede dog tilbage til Danmark igen, hvor han er gift med Kirsten og i Møldrup ved Herning har i sit eget firma Grafix. I 2002 oprettede han Drivhuset i forbindelse med udgivelsen af sin bog „Vejen ud – en ny vision for kristen spiritualitet“, og holder workshops.
Bogen skabte stort røre i både Udfordringen og Kristeligt Dagblad, fordi Benny Alex formulerede sig nyreligiøst og åbenbart forkastede klassisk kristendom. Men Ben fortryder ikke.
Tværtimod arbejder han nu på en ny bog, som bl.a. handler om gnostisismen, en bevægelse, som blev fordømt som kættersk af oldkirken, men som Benny Alex betragter positivt:
– I årene siden Vejen Ud har jeg mest beskæftiget mig med de første kristnes vej mod oplyst bevidsthed – en meget tidlig erkendelsesvej, som gik tabt ved ortodoksiens sejr og kirkens institutionalisering. I bogen vil man også møde senere mystikere som for eksempel Meister Eckehart og endda mystikere fra andre religiøse traditioner, fortæller han til Bogklubbladet.
For at få ro til at afslutte sin bog, har Ben Alex tilbragt en del tid i Ørslev Kloster, hvorfra han sender dette billede.

Henri.