Børn i bilen!

Jeg har set skiltet mange gange, og hver gang undrer jeg mig over, hvad det egentlig betyder. Teksten er klar nok, det er ikke det. Og den velkendte røde trekant er heller ikke til at tage fejl af: Her skal man tage sig i agt. Men for hvad? Efter lang tids grublen er jeg kommet frem til følgende muligheder:
1) Børn er farlige. De kan få bilen foran til at hoppe og slingre på den mest vanvittige måde, når de pludselig og uden varsel kaster op eller hælder sodavand ud over bagsædet. Derfor er det vigtigt at holde god afstand og holde et vågent øje med de små passagerers mindste bevægelser.
2) Børn er nuttede. Især kvindelige bilister kan blive totalt fraværende, når en snottet 2-årig stikker hovedet ud af sideruden og sender hende et kæmpestort smil.
Selv mandlige bilister kan blive distraherede, fordi de udvikler stresssymptomer ved tanken om, hvor meget stærkere de skal løbe for at få råd til konens ønske om et barn mere…
3) Føreren af bilen er bare enormt stolt af, at han har avlet tre kopier af sig selv. Derfor er han bare nødt til at gøre opmærksom på sin virilitet og formåen på denne en smule akavede måde. Der findes jo – endnu – ingen bagrudestreamer, som siger „Rigtige mænd får 3 børn“, og det er jo trods alt ikke alle, som har held til at producere tvillinger…vel?
4) Eller også er det bare et signal til alle de andre børnefamilier om, at der her er nogle ligesindede, som ved alt om både glæder og sorger ved familielivet…
Som Guds børn har vi også fået en slags advarselstrekant på. Djævelen skal tage sig i agt. I Bibelen står der, at vi ligefrem lugter grimt for Djævelen. (Se 2. Korinterbrev 2,14-17).
Omvendt dufter vi som en hel blomstereng for dem, som også er Guds børn. Så pil ikke dit skilt af, selv om det ikke er alle, der ved, hvad det betyder.