Debat

Jeg elsker også Israel…
Jeg har ofte glædet mig over Jørgen H. Grønbæks læserindlæg omkring Israel, idet jeg lige som han har en meget stor kærlighed til Israel og Guds udvalgte folk. Men det var med nogen undren, jeg læste hans indlæg i Udf. i sidste uge „Gråt i gråt eller Sort og Hvidt“, hvor han giver udtryk for, at jeg har haft en forudfattet mening om Ramon Bennetts bog „Det store bedrag“ og siger, jeg har haft en humanistisk indgang til bogen, og her bruges ordet humanistisk nærmest som et skældsord, sådan som det er blevet almindeligt.
Jeg elsker Israel og Guds udvalgte folk. Jeg gik til bogen med åbent sind, som jeg altid gør. Jeg er enig med forfatteren i hans ærinde, men hans gennemslagskraft svækkes, når det hele bliver så sort/hvidt at det er svært at finde det hvide. Alle arabere, ikke bare islam, er et fedt og her tager han de kristne palæstinensere med. Peres og Rabin har været til skade for Israel. USA støtter ikke Israel. Det er gennemgående temaer hos Ramon Bennetts og så må jeg stå af.
Jeg har også hørt Ramon Bennett og oplevede ham som en meget karismatisk mand med et klart budskab om evangelisa-tion, men det ændrer ikke mit syn på bogen, som er så unuanceret, at jeg må tage afstand.
Bjarne Nederby Jessen

Chokeret over dødsdømt
En hel stribe politikere har udtrykt chok over, at en muslim, som er blevet kristen, skal dømmes til døden i Afghanistan, hvor danske soldater jo skulle fremme frihed og demokrati. Men flere af disse chokerede politikere har tidligere udtrykt, at islamisk lovgivning ikke er et problem, men en legitim del af islam. Men allerede for år tilbage udtrykte Abdul Wahid Petersen som bestyrelsesmedlem for Islamisk-Kristent Studiecenter og nu også formand for Muslimernes Landsorganisation, at det var ok at dræbe en person som forlod islam, da det var i overensstemmelse med islam og Koranen. Allerede 2001 fik jeg fat i en dansk bog fra det islamiske frihedsparti i Danmark med opfordringen: ”Den som forlader sin religion islam ham skal I dræbe. Der findes ikke religionsfrihed i islam”. En politianmeldelse af bogen blev afvist. I Norden kendes talrige tilfælde af drab på konvertitter. Mest kendt er Fadimesagen. Så det nytter ikke, at politikere nu påstår, at de ikke har anet noget om dette. Ibn Warraq oplyser i sin berømte bog om islam, at FN netop har fjernet afsnittet om retten til at konvertere. Nu har man kun retten til en religion i overensstemmelse med islam.
Rolf Slot-Henriksen
Mølgårdsvej 38
7120 Vejle Ø

Følg Jesu befaling
”Hvem skal forstå hvem?” spørger Kamma Ankjærø retorisk i sit indlæg i Udfordringen nr. 12 om forholdet mellem kristne og muslimer. Baggrunden er fængslingen af 3 kristne søndagsskolelærere i det muslimske Indonesien. Dette eksempel på muslims forfølgelse af kristne er desværre langt fra enestående, og jeg deler fuldt ud Kamma Ankjærøs ønske om at muslimerne lærer at forstå de kristne. Heldigvis har Jesus fortalt os hvordan vi skal forholde os i sådan en situation: ”Alt, hvad I vil, at mennesker skal gøre mod jer, det skal I også gøre mod dem” (Matt 7,12). Med andre ord: Når vi vil at muslimerne skal forstå os, befaler Jesus os at vi netop skal prøve at forstå dem.
Nikolaj Kjærby Johansen
Ørslevvej 6B
2730 Herlev

Fredsstiftere
I Bibelen kan fred enten betyde fred fra strid og uro eller den indre ro og tryghed, der affødes af den ånd, som Gud skænker sine trofaste hellige.
Hold fred med alle mennesker, tag ikke retten i egen hånd. (Rom. 12:18-21). Salige er de, som stifter fred, for de skal kaldes Guds børn. (Matt.5:9).
Bjarne Bæk
Finlandsvej 6,
7800 Skive

Det kan vi ikke være bekendt
Efter at have læst Politikens 2. sektion side 4 lørdag d. 25. marts ”I en eksklusionslejr” og 2. sektion side 5 søndag d. 26. marts ”Ansøgning om at blive menneske” om to asylcentre grues jeg på det groveste.
Kan vi virkelig være bekendt at have sådan et par skamstøtter stående i vort land?
Det er mindelser om flygtningelejre efter krigen.
Folketinget må da kunne finde ud af at få de to ”koncentrationslejre” tømt. Det kan da ikke passe at vi er mindre intelligente end vore andre nordiske naboer.
Mogens Ravn
Sdr. Borremosevej 1
Aars