Homecoming gospelshow

Gennem årene har optagelserne, først på video, nu på dvd, fra Bill Gaithers Homecoming-optrædender udviklet sig til shows. Show er den nyeste: Canadian Homecoming.Det er ganske flot: Scenen er som en ø midt i det store Air Canada Centre i Toronto, og her sidder Gaithers Homecoming Friends (eller Family, som Bill selv kalder dem) i en kreds med front mod publikum og med ryggen til musikerne midt på scenen. Sangen er som altid opløftende at lytte til, ren vellyd, almindeligvis glad, men det amerikanske fornægter sig ikke: Sangerne skal se meget glade ud – også for hinanden, og når der undervejs og især til slut kommer mere alvor ind i de tekster, de synger, og den tekst, mrs. Gloria Gaither reciterer, er det med en enkelt tåre i øjenkrogen og en lille klump i halsen.
Der er god plads til smil og efterhånden også mere til ren komik. På Canadian Homecoming er det komikeren Jeff Allen, der optræder som den lykkelige ægtemand, hvis motto er „Happy wife, happy life“. Og pianisten Anthony Burger får lov til at brillere i et rent instrumentalnummer, hvor det giver mening at bruge udtrykket „klaverbokser“ – imponerende gjort! Men ellers genser vi mange gammelkendte ansigter: Ud over ægteparret Gaither, der startede det hele, bl.a. Lynda Randle, Joy Gardner, Jessy Dixon, Ivan Parker, The Isaacs og Gaither Vocal Band med den altid iøjnefaldende Guy Penrod.
NJV

Canadian Homecoming • 115 min. • 199,95 kr.